En hækkeklipper koster fra få hundrede kroner og opefter, og den er en uvurderlig hjælp når hækken skal klippes ensartet og hurtigt.

Men hvilke hækkeklippere er egentlig bedst, og skal du vælge en hækkeklipper med batteri eller ledning? Vi har undersøgt testresultater fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, for at finde frem til de 11 bedste hækkeklippere lige nu. Herunder ser du vores top 3:

Akku hækkeklipper – hurtigt igang og nem at bruge

En akku hækkeklipper er nem at have med rundt, og du skal aldrig bekymre dig om forlængerledningen. Den er særdeles velegnet til den mindre have, og du kommer hurtigt hele vejen rundt.

Batteriets levetid er faktisk dens eneste begrænsning. Drifttiden skønnes i gennemsnit til 45-50 minutter, men hvis hækken er særligt krævende, så forkortes denne naturligvis. For de fleste vil dette ikke være et problem, men hvis du har en stor eller grov hæk, så er det en god idé at vælge en hækkeklipper med ledning i stedet.

Vi har fundet 4 akku hækkeklippere, som vi mener er værd at kigge nærmere på:

Bosch AHS 48-20 Li – smidig testvinder til lavpris

Bosch-AHS-48-20-Li-Haekkeklipper
Bedst i test: Den smarte Bosch AHS 48-20 Li akku hækkeklipper er efterfølger til testvinderen AHS 48 Li. Den vejer kun 2,5 kg og anbefales især til den mindre have.
Bedste pris: 1.477,00 (ComputerSalg)

Bosch AHS 48-20 Li er en ny og moderniseret udgave af den udgåede testvinder, AHS 48 Li. Den har et større håndtag og indbygget Syneon-chip, som disponerer energiforbruget efter behovet.

Den lille fikse hækkeklipper fra Bosch klarer sig flot hos Gør Det Selv, hvor den bliver bedst i test. Bosch AHS 48-20 Li er perfekt balanceret og vejer kun 2,2 kg, hvilket gør den til en fornøjelse at anvende. Du får en suveræn hækkeklipper for pengene, og som en ekstra fordel er den kompatibel med 18V-batterier fra andre Bosch-redskaber (Power4All-serien). Det betyder med andre ord at du kan forlænge drifttiden markant, hvis du ligger inde med passende batterier fra andre Bosch-enheder.

Om Bosch AHS 48-20 Li:

 • Snitlængde: 48 cm
 • Knivafstand: 20 mm
 • Batteri: 18V
 • Slagantal: 2.600 slag/min.
 • Driftstid 50 min.
 • Vægt: 2,5 kg

Bosch AHS 48-20 Li hækkeklipperen har en vægt på kun 2,5 kg. hvilket er under gennemsnittet, og håndtaget er belagt med en særlig Soft-grip belægning.

Snitlængden på Bosch AHS 48-20 Li er, som navnet antyder, 48 centimeter. Knivafstanden er på 20 mm, hvilket er velegnet til en normal hæk.

Sikkerhedsanordningen i form af 3 knapper gør at maskinen ikke starter, før alle 3 knapper holdes nede. Du kan derfor kun starte hækkeklipperen, såfremt du holder den korrekt med begge hænder. Det sikrer et korrekt greb og optimal sikkerhed, så du undgår at hækkeklipperen løber løbsk.

Vores vurdering:

Denne akku hækkeklipper er det perfekte valg til dig der ønsker en let og alsidig maskine til lettere klipning. Det understøttes  blandt andet af testen hos Gør Det Selv, men også af hækkeklipperens udseende og egenskaber, som gør den særdeles behagelig at arbejde med. 3-knaps sikkerheden er måske lige i overkanten, men på dette område er Bosch’ holdning ganske klar: Sikkerhed frem for alt. Alt i alt et godt valg til den mindre have.

Prissammenligning:
ButikPrisFragtTotal
ComputerSalg 1.477,00 kr. 0,00 kr. 1.477,00 kr. Til butik »

Bosch AHS 54-20 Li – stor kraftkarl med hurtigopladning

Bosch-AHS-54-20-Li-Haekkeklipper
Topscorer: Bosch AHS 54-20 Li bliver topscorer hos Politiken. Det er en stor akku hækkeklipper med et godt og kraftigt skær.
Bedste pris: 1.099,00 (Renthjem)

Hvis hækken kræver mere power og højere kapacitet, er Bosch AHS 54-20 det oplagte valg. Denne model er især kendt for dens styrke, og med en snitlængde på 54 centimeter samt knivafstand på 2 centimeter, får du hurtigt klippet selv den mest genstridige hæk.

Om Bosch AHS 54-20:

 • Snitlængde: 54 cm
 • Knivafstand: 20 mm
 • Batteri: 36V (medfølger IKKE)
 • Slagantal: 2.000 slag/min.
 • Driftstid 50 min.
 • Vægt: 3,5 kg

Bosch AHS 54-20 Li hækkeklipperen har en vægt på 3,5 kg., hvilket skyldes en større motor og en længere kniv. Vægten omfatter også batteri, selvom det ikke følger med. Du kan dog tilkøbe et batteri efter eget ønske, men hvis du i forvejen har identiske Bosch-batterier kan du også bruge disse. Bosch’ batterisystem passer nemlig til flere enheder under samme serie, hvilket er smart da batterier er meget dyre.

Denne hækkeklipper har desuden en knivbeskytter, som gør skæring langs mur og jord mere sikker. Som en særlig detalje er den desuden udstyret med et elektronisk Anti Blocking system, så du undgår motorstop og lignende problemer, hvis hækkeklipperen støder på forhindringer.

Håndtaget er formet så du opnår den bedst mulige balance, så du aflastes i ryg og skuldre under arbejdet. 3-knaps sikkerheden forebygger ligeledes at hækkeklipperen starter ved et uheld.

Vores vurdering:

Bosch AHS 54-20 Li er en driftsikker hækkeklipper med masser af saft og kraft. Den er særligt velegnet til dig med en krævende hæk, og den ekstra lange kniv gør arbejdet nemt og effektivt. Vægten er en smule høj, men det opvejes af hækkeklipperens egenskaber og de ekstra kræfter. Alt i alt et suverænt køb til den krævende have.

Prissammenligning:
ButikPrisFragtTotal
Renthjem 1.099,00 kr. 0,00 kr. 1.099,00 kr. Til butik »

Gardena ErgoCut 48 Li – ergonomisk model med drejbar sværdenhed

Gardena-ErgoCut-48-Li-Haekkeklipper
Topscorer: Gardena ErgoCut 48 Li får en topplacering hos Testfakta og Stiftung Warentest, som roser hækkeklipperen for at klippe flot og effektivt.
Bedste pris: 1.115,00 (Midtdjurs Traktorlager)

Den særprægede Gardena hækkeklipper er på mange måder unik. Eksempelvis kan sværdet drejes 90 grader mod højre eller venstre, så du opnår bedst mulige klippeposition, uanset om du er højre- eller venstrehåndet. Klipperesultatet er desuden i top, og hos både Testfakta og Stiftung Warentest trækker både styrke og det endelige klipperesultat bedømmelsen op.

Om Gardena ErgoCut 48:

 • Snitlængde: 48 cm
 • Knivafstand: 16 mm
 • Batteri: 18V
 • Driftstid 60 min.
 • Vægt: 3,2 kg

Gardena ErgoCut 48 Li har et specielt håndtag, som gør det muligt at rotere sværdet 90 grader i hver retning. Snitlængden er på 48 centimeter, og knivafstanden er på 16 mm.

Det medfølgende Lithium-ion batteri er på 18 Volt, og drifttiden skønnes at være på ca. 60 minutter. Vægten på hækkeklipperen er på 3,2 kg. inkl. batteri.

En knivbeskytter for enden af sværdet sikrer knivene mod uønskede forhindringer langs hækken, så du kan undgå bagslag.

Vores vurdering:

Gardena ErgoCut 48 Li er et godt valg til dig der er venstrehåndet. Den er desuden god til forskellige klippepositioner, takket være det drejbare sværd. Vægten er dog lidt i den høje ende, når man sammenligner med egenskaberne, og hækkeklipperen anbefales derfor kun hvis du ønsker bedst mulige komfort uanset klippeposition. Gardena ErgoCut 48 Li klarer sig i øvrigt godt i praktiske test hos Testfakta og Stiftung Warentest, hvorfor vi ikke tøver med at anbefale den.

Prissammenligning:
ButikPrisFragtTotal
Midtdjurs Traktorlager 995,00 kr. 120,00 kr. 1.115,00 kr. Til butik »

Stihl HSA 66 Li – kraftfuld hækkeklipper i høj kvalitet

Stihl-HSA66-Haekkeklipper
Bedst i test: Den semiprofessionelle og tunge hækkeklipper fra Stihl bliver bedst i test hos Tænk og får ros i hækkeklipper test fra Gør Det Selv.
Bedste pris: 4.140,00 (Midtdjurs Traktorlager)

Stihl HSA 66 er på alle områder en suveræn hækkeklipper. Den bliver bedst i test hos Tænk og får topkarakter i hækkeklipper test fra magasinet Gør Det Selv og Stiftung Warentest, der alle tre er enige om at kvalitet, sikkerhed og holdbarhed er helt i top.

Om Stihl HSA 66:

 • Snitlængde: 50 cm
 • Knivafstand: 30 mm
 • Batteri: 36V
 • Slagantal: 3.000 slag/min.
 • Driftstid 60 min.
 • Vægt: 4,6 kg

Stihl HSA 66 er en robust akku hækkeklipper med en snitlængde på 50 centimeter. Den har en knivafstand på hele 30 mm, og klarer således grene på helt på til 23 mm i tykkelse.

Det medfølgende Lithium-ion batteri er på 36 Volt, hvilket giver en drifttid på 60 minutter og ladetid på kun 40 minutter.

Der er monteret en fornuftig knivbeskyttelse for enden af sværet, og en sikkerhedsanordning kræver at flere knapper holdes nede samtidig, før maskinen starter.

Vores vurdering:

Stihl HSA 66 er en suveræn hækkeklipper til dig der kun ønsker det bedste af det bedste. Den er en ægte arbejdshest, og køber et ekstra batteri kan den klare selv store og meget grove hække. Den megen saft og kraft betyder dog at hækkeklipperen bliver en smule tung, og derfor anbefales den kun ved meget groft og krævende arbejde i haven. I de fleste tilfælde vil en lettere model fra eksempelvis Bosch være tilstrækkelig.

Prissammenligning:
ButikPrisFragtTotal
Midtdjurs Traktorlager 4.140,00 kr. 0,00 kr. 4.140,00 kr. Til butik »

Hækkeklipper med ledning – mere kraft og lavere pris

Disse hækkeklippere kræver tilslutning til 230V nettet, og kan i dag købes for priser helt ned til få hundrede kroner. De kører ufortrødent i al den tid det tager at klippe hækken, og så skal du aldrig bekymre dig om batterier der skal lades op eller bliver sløve med tiden.

En hækkeklipper med ledning har naturligvis også sine begrænsninger. Du slipper nemlig ikke for at skulle investere i en god forlængerledning, så du kan nå hele vejen rundt i haven. Ledningen kan desuden udgøre et lille irritationsmoment, da den på nogle modeller har sin egen vilje og gerne sidder i vejen.

Herunder har vi kigget nærmere på 7 gode elektriske hækkeklippere, som vi mener er værd at overveje:

Bosch AHS 480-24 T – suveræn hækkeklipper og bedst i test hos Tænk

Bosch-AHS-480-24-Haekkeklipper
Bedst i test: Bosch AHS 480-24 klarer sig godt så godt, at den bliver bedst i test hos Tænk. Det er især dens gode klippeegenskaber, der udløser anbefalingen.
Bedste pris: 999,00 (Renthjem)

Bosch AHS 480-24 er en suveræn lavpris-hækkeklipper. Den bliver bedst i test hos Tænk og topscorer hos Råd & Rön, hvor den roses for at præstere suverænt. Den er ifølge Tænk velegnet til at både store og små grene, som den klipper med et flot resultat. Snitlængden er på 48 centimeter, og så kan hækkeklipperen benyttes uanset om du er venstre- eller højrehåndet.

Om Bosch AHS 480-24 T:

 • Snitlængde: 48 cm
 • Knivafstand: 24 mm
 • Effekt: 550 W
 • Slagantal: 2.800 slag/min.
 • Vægt: 3,9 kg

Bosch AHS 480-24 T hækkeklipperen har en snitlængde på 48 centimeter, hvilket for de flestes vedkommende er tilstrækkeligt. Knivafstanden er dog på hele 24 mm, hvilket er imponerende i forhold til maskinens størrelse.

Det særlige greb på denne hækkeklipper gør det muligt for både højre- og venstrehåndede at holde optimalt. De 4 kontakt-positioner betyder nemlig, at sikkerhedskriterierne overholdes, uanset om du benytter hækkeklipperen i den ene eller den anden position.

Bosch AHS 480-24 T er monteret med knivbeskyttelse, så du ikke skal bekymre dig for bagslag eller skader ved klipning langs mure og jorden.

Vores vurdering:

Denne hækkeklipper er et godt køb til prisen. Den skærer fint og præcist igennem mindre og større grene, og testpanelet hos både Tænk og Råd & Rön roser den især for at virke solid, holdbar og robust. Den høje vægt gør den desværre uegnet til længere tids arbejde i forskellige højder og positioner, da du risikerer at få bøvl med ryg og skuldre. Men til villahaven er den særdeles velegnet.

Prissammenligning:
ButikPrisFragtTotal
Renthjem 999,00 kr. 0,00 kr. 999,00 kr. Til butik »

Makita UH5570 – alsidig hækkeklipper i høj kvalitet

Makita-UH5570-Haekkeklipper
Godt køb: Makita UH5570 er i familie med UH5540, som blev bedst i test i 2007, da Råd & Rön foretog en hækkeklipper test.
Bedste pris: 1.299,00 (Conrad)

Makita er et særdeles velkendt mærke blandt professionelle og semiprofessionelle gør-det-selv folk, der sætter pris på kvalitet. Med sine alsidige funktioner og gode bedømmelser i tidligere test, er denne hækkeklipper et godt valg til dig der søger god kvalitet til en fornuftig pris.

Om Makita UH5570:

 • Snitlængde: 55 cm
 • Knivafstand: 28 mm
 • Effekt: 550 W
 • Slagantal: 1.600 slag/min.
 • Vægt: 3,7 kg

Makita UH5570 har en snitlængde på hele 55 centimeter. Det giver mulighed for at klippe selv meget brede hække med en grentykkelse på op til 18 mm.

Grebet på UH5570 er tredelt, så du kan stå i flere forskellige arbejdspositioner og samtidig fastholde et godt greb om hækkeklipperen.

Af sikkerhedsfunktioner kan blandt andet nævnes skridkobling og kvikstop, som sikrer hækkeklipperen hvis du eksempelvis taber den eller hvis sværdet giver bagslag.

Vores vurdering:

Makuta UH5570 er en særdeles højtydende hækkeklipper, der passer godt til både den grove og den fine hæk. Den klipper præcist og upåklageligt, og så giver grebet en god balance og optimal føling med hækkeklipperen og dens bevægelser. Alt i alt en god og alsidig maskine til dig der gerne vil være i stand til at klippe lidt af hvert.

Prissammenligning:
ButikPrisFragtTotal
Conrad 1.299,00 kr. 0,00 kr. 1.299,00 kr. Til butik »

Bosch AHS 6000 PRO-T – kraftfuld sværvægter til større opgaver

Bosch-AHS-6000-Pro-Haekkeklipper
Godt køb: Bosch AHS 6000 PRO har en fænomenal styrke og en imponerende snitlængde på hele 60 centimeter.
Bedste pris: 731,00 (10-4 Byggemarked)

Denne Bosch hækkeklipper er usædvanligt kraftfuld. En tidligere model høstede for nogle år siden ros hos Idényt, der blandt andet kommenterede på styrken og effektiviteten, samt det generelt høje sikkerhedsniveau.

Om Bosch AHS 6000 PRO-T:

 • Snitlængde: 60 cm
 • Knivafstand: 34 mm
 • Effekt: 700 W
 • Slagantal: 3.000 slag/min.
 • Vægt: 4,1 kg

Den kraftige Bosch AHS 6000 PRO-T hækkeklipper har en snitlængde på hele 60 centimeter, hvilket giver hidtil usete muligheder. Den har en knivafstand på hele 34 mm.

For enden af sværdet er naturligvis monteret en knivbeskytter, og så er maskinen naturligvis i stand til at kvikstoppe, hvis skærene blokeres. Funktioner som disse er med til at øge maskinens holdbarhed, samtidig med at du undgår et ubehageligt bagslag.

Hækkeklipperen har et tredelt håndtag med separate sikkerhedsknapper, så maskinen kan holdes på flere forskellige måder.

Vores vurdering:

Denne hækkeklipper er toppen af poppen, når det kommer til rå muskelstyrke og kapacitet. Det lange sværd muliggør klipning af selv meget brede og store hække, som klares med et snuptag. Desværre betyder de mange kræfter at vægten presses lidt i vejret, og du må derfor affinde dig med en maskine, der vejer 4,1 kg.

Prissammenligning:
ButikPrisFragtTotal
10-4 Byggemarked 731,00 kr. 0,00 kr. 731,00 kr. Til butik »

Bosch AHS 45-16 – finklip til lavpris

Bosch-AHS-50-16-Haekkeklipper
Godt køb: Denne Bosch hækkeklipper er ganske let og velegnet til mindre klippeopgaver.
Bedste pris: 428,00 (10-4 Byggemarked)

Denne hækkeklipper er det perfekte valg for dig der søger en let og billig maskine, der kan klare en mindre hæk uden problemer. Hos Stiftung Warentest bemærkes det blandt andet at storebroren AHS 50-16 har en god og sikker konstruktion, hvilket især er vigtigt når der skal formklippes i forskellige positioner. AHS 45-16 adskiller sig udelukkende på snitlængden, som er 5 centimeter kortere. Dermed er den velegnet til brug i mindre haver.

Om Bosch AHS 45-16:

 • Snitlængde: 45 cm
 • Knivafstand: 16 mm
 • Effekt: 420 W
 • Slagantal: 3.400 slag/min.
 • Vægt: 2,6 kg

Denne lille hækkeklipper har en snitlængde på 45 centimeter. Knivafstanden er på 16 mm, hvilket i kombination med motoren på 420 Watt giver mulighed for at klippe små og mellemstore grene.

Bosch AHS 45-16 med en sikkerhedsanordning, så motoren kun kan tændes hvis begge hænder er placert på grebet.

Vores vurdering:

Bosch AHS 45-16 er en lille og let hækkeklipper til en ganske overkommelig pris. Den har ingen knivbeskytter ude i enden, og derfor anbefales det at bruge maskinen med omtanke. Byggekvaliteten og sikkerheden vurderes af Stiftung Warentest til at være i top, og på baggrund af disse oplysninger vurderer vi at den er et godt køb til prisen.

Prissammenligning:
ButikPrisFragtTotal
10-4 Byggemarked 379,00 kr. 49,00 kr. 428,00 kr. Til butik »
Conrad 549,00 kr. 0,00 kr. 549,00 kr. Til butik »

Stihl HSE 52 – testvinder i høj kvalitet

Stihl-HSE52-Haekkeklipper
Bedst i test: Den suveræne Stihl HSE 52 er efterfølgeren til HSE 51, som har vundet test hos blandt andet Testfakta. HSE 52 bliver desuden topscorer hos Tænk.
Bedste pris: 1.195,00 (Midtdjurs Traktorlager)

Stihl HSE 52 er en god lille hækkeklipper til en fordelagtig pris. Den bliver bedst i test hos Testfakta og topscorer hos både Tænk og Gør Det Selv. Den roses både for at være effektiv og støjsvag med gode klippeegenskaber, og så vurderes den at være en af de mest robuste hækkeklippere med ledning.

Om Stihl HSE 52:

 • Snitlængde: 46 cm
 • Knivafstand: 23 mm
 • Effekt: 460 W
 • Slagantal: 3.400 slag/min.
 • Vægt: 3,1 kg

Den lille lette Stihl HSE 52 hækkeklipper har en snitlængde på 46 centimeter og en knivafstand på 23 mm.

For enden af sværdet er der monteret en knivbeskytter, som sikrer hækkeklipper mod bagslag. Det er blandt andet nyttigt, hvis du skal klippe tæt ved muren eller jorden.

Håndbeskyttelsen er lille men effektiv, og sikrer et godt overblik over klipningen. Der er også på denne model et godt sikkerhedssystem, som sikrer maskinen mod at starte utilsigtet.

Vores vurdering:

Stihl HSE 52 roses flere steder for at være en suveræn og effektiv lille hækkeklipper, der klarer små opgaver til perfektion. Du får således en god hækkeklipper til blandt andet formklipning og tyndere grene i den lille have, samtidig med at den arbejder særdeles støjsvagt. Alt i alt et godt og billigt valg til dig med mindre behov.

Prissammenligning:
ButikPrisFragtTotal
Midtdjurs Traktorlager 1.195,00 kr. 0,00 kr. 1.195,00 kr. Til butik »

Stihl HSE 61 – testvindende muskelbundt

Stihl-HSE61-Haekkeklipper
Bedst i test: Følelsen af kvalitet, uanede kræfter og en støjsvag motor er nøgleordene hos Klikk.no, hvor Stihl HSE 61 bliver bedst i test.
Bedste pris: 1.795,00 (Midtdjurs Traktorlager)

Hos det norske forbrugermagasin Klikk.no bliver denne Stihl hækkeklipper bedst i test med højest mulige bedømmelse på 6/6. Den roses blandt andet for at være effektiv og let at bruge, støjsvag og med en suveræn styrke.

Om Stihl HSE 61:

 • Snitlængde: 50 cm
 • Knivafstand: 29 mm
 • Effekt: 500 W
 • Slagantal: 3.200 slag/min.
 • Vægt: 3,9 kg

Stihl HSE 61 har en snitlængde på 50 centimeter og en knivafstand på hele 29 mm. Det giver mulighed for at klippe selv meget grove grene.

Som noget særligt er denne hækkeklipper monteret med et drejegreb, så du kan dreje sværdet med 90 grader, samt armstøtte, som er justerbar i 5 trin.

Grebet er ekstra langt, hvilket giver en bedre rækkevidde uden at gå på kompromis med sikkerhed eller komfort. Der er selvfølgelig også monteret en knivbeskytter, så du undgår bagslag.

Vores vurdering:

Stihl HSE 61 er en kraftkarl uden lige, og har du en grov eller krævende hæk, så kan denne model anbefales. Den klipper støjsvagt og ubesværet igennem tykke grene, og så er den udført i et vibrationsdæmpende design. De mange kræfter betyder desværre også at maskinen vejer næsten 4 kilo, hvilket er en streg i regningen hvis du foretrækker en let hækkeklipper.

Prissammenligning:
ButikPrisFragtTotal
Midtdjurs Traktorlager 1.795,00 kr. 0,00 kr. 1.795,00 kr. Til butik »

Gardena EasyCut 46 – let lavprisklipper med købsanbefaling

Gardena-EasyCut-46-Haekkeklipper
Godt køb: Gardena EasyCut 46 får en god bedømmelse samt købsanbefaling hos Gør Det Selv, der roser den for fin balance og god ergonomi.
Bedste pris: 764,00 (Renthjem)

Den lette elektriske hækkeklipper fra Gardena er særdeles anbefalelsesværdig til lettere havearbejde. Magasinet Gør Det Selv vurderer i deres hækkeklipper test at balance og ergonomi er i top, og selvom motoren “kun” er på 450 Watt, så formår den at udnytte hver enkelt Watt optimalt.

Om Gardena EasyCut 46:

 • Snitlængde: 46 cm
 • Knivafstand: 20 mm
 • Effekt: 450 W
 • Vægt: 3,4 kg

Den lille Gardena hækkeklipper har en snitlængde på 46 centimeter og en knivafstand på 20 mm. Håndtaget har en stor startknap hele vejen rundt. Denne gør det muligt at arbejde effektivt med hækkeklipperen i flere positioner.

På denne billige hækkeklipper er der monteret en knivbeskytter for enden, så du er sikret mod bagslag og beskadigelse af hækkeklipperen.

Vores vurdering:

Den lille elektriske hækkeklipper fra Gardena overrasker positivt i test hos blandt andet Gør Det Selv. Den fås til lige over en plovmand på nettet, hvilket er en stærk pris for en hækkeklipper af denne kaliber. Alt i alt et rigtig godt køb til den lille have.

Prissammenligning:
ButikPrisFragtTotal
Renthjem 764,00 kr. 0,00 kr. 764,00 kr. Til butik »

Testkilder

I vores søgen efter de bedste hækkeklippere på markedet, har vi gennemlæst en række nyere test fra både Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Det er på baggrund af disse test, at vi har vurderet hvilke hækkeklippere der kan anbefales som de bedste på markedet lige nu. Herunder får du indblik i de testresultater vi har undersøgt:

Testfakta (3. juni 2016)

I denne test er 6 akku hækkeklippere blevet testet af et uvildigt laboratorie i Tyskland. De er blevet testet på deres klippeegenskaber, støjniveau, vibrationer, brugervenlighed, batteriforbrug, opladningstid og sikkerhed.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Klippeegenskaber 30 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Støj og vibrationer 20 %
 • Drifts- og ladetid 20 %

Flere af de testede hækkeklippere har gode klippeegenskaber, er støjsvage og har en god drifttid. Enkelte modeller er dog helt nede på 19 minutters drift på et fuldt opladt batteri, mens andre modeller kan klare næsten en time.

Testvinderen bliver Makita DUH523SY, der samlet set klarer sig bedst. Black & Decker GTC18502PC-QW kommer lige efter, med længste drifttid.

Du kan læse hele testen gratis og uden medlemsskab hos Testfakta.

Tænk (28. maj 2015)

Forbrugerrådet Tænk har i maj 2015 testet 20 forskellige hækkeklippere, hvoraf 12 er med batteri og 8 er med ledning.

I testen vurderes der at være stor forskel på effektivitet og kvalitet, og hækkeklipperne er alle vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Hækkeklipning 55 %
 • Holdbarhed 15 %
 • Batteri og lader 10 %
 • Brugervenlighed 20 %

I testen klarer de to batterimodeller Stihl HSA 66 og Ryobi RHT36C5525 sig suverænt, mens Bosch AHS 480-24T er eneste model med ledning, der bliver bedst i test.

Du kan læse hele testen hos Tænk, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (22. maj 2015)

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön bragte en test af 18 hækkeklippere i slutningen af maj 2015. Der er både talte om modeller med batteri og ledning, og de er alle rangeret i samme testskema.

I denne test er der fokus på følgende kriterier:

Batteri hækkeklippere:

 • Hækkeklipning 55 %
 • Holdbarhed 15 %
 • Betjening 20 %
 • Batteri og lader 10 %

Ledning hækkeklippere:

 • Hækkeklipning 60 %
 • Holdbarhed 20 %
 • Betjening 20 %

Hos Råd & Rön bliver Stihl HSA 66 og Stihl HSE 52 bedst i test, da de samlet set klarer sig godt. Det er dog især den robuste konstruktion og klippeegenskaberne, der får gode bedømmelser.

Du kan læse hele testen hos Råd & Rön mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Gør Det Selv (7/2015)

Gør Det Selv er et trykt magasin, der udkommer i Danmark en gang månedligt. I samme forbindelse udgiver de også artiklerne som online-udgaver, så du kan købe adgang til et bestemt antal artikler.

I deres 7. magasin i 2015 blev 12 hækkeklippere med ledning og batteri testet efter følgende kriterier:

 • Balance 30 %
 • Ydeevne 30 %
 • Betjening 40 %

Balancen er vigtig for håndteringen og ergonomien, og dette kriterie afgør hvor nem og sikker den er at bruge. Ydeevnen bestemmer hvor god hækkeklipperen er til at klippe store og små grene, og så vurderes snittene efter hvor rene de er. Betjeningen af maskinen vurderes ved at undersøge hvordan knapper, greb og håndstilling virker, og om den er god eller dårlig at arbejde med i længere tid.

I denne hækkeklipper test bliver Ryobi RHT 1851 R 15 og Stiga SHT 700 bedst i test. Det er blandt andet den fænomenale balance, styrke og ydeevne, der gør udslaget. Gardena EasyCut 46 anbefales på sidelinjen som et godt køb, da du får en suveræn hækkeklipper for meget små penge.

Hele testen kan læses hos Gør Det Selv mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Klikk (8. april 2014)

Det norske forbrugermagasin Klikk.no har i 2014 testet 6 forskellige hækkeklippere med ledning.

Alle 6 hækkeklippere er blevet testet ud fra disse kriterier:

 • Klippekvalitet/effektivitet
 • Brugervenlighed
 • Støj
 • Vægt

I testen overrasker Stihl HSE 61 positivt, da den er en klasse for sig. Den klipper hurtigt og pænt med lavt støjniveau, har god rækkevidde og godt tillægsgreb så du kan nå svært tilgængelige grene. Den er især god til grove hække, og kvaliteten vurderes at være i top. To IKRA Flexotrim hækkeklippere vurderes også at præstere over middel, ligesom Bosch AHS 480-24T klarer sig fint i testen.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no.

Stiftung Warentest (30. august 2012)

Det store og særdeles anerkendte tyske forbrugermagasin Stiftung Warentest har i 2012 testet hele 19 forskellige hækkeklippere. 7 af disse er batteridrevne, mens de resterende 12 er med ledning.

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Ydeevne 30 %
 • Håndtering 35 %
 • Holdbarhed 15 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Batteri og oplader 15 %

I testen vurderes Metabo AHS 36 V, Stihl HSA 65, Bosch AHS 50-26, Metabo HS 55 og Stihl HSE 52 at være blandt de bedste hækkeklippere på markedet. Det er blandt andet ydeevnen og kvaliteten, der trækker op, men også den gode balance.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Politiken (11. juni 2012)

Politikens haveeksperter har i juni 2012 testet 8 forskellige hækkeklippere. Der er tale om både batteridrevne modeller samt modeller med ledning.

Hækkeklipperne blev testet ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Effektivitet
 • Klipperesultat
 • Balance

Det vurderes i testen at der er stor forskel på de forskellige hækkeklipperes formåen, og enkelte modeller flosser endda grenene i stedet for at klippe dem rent over.

Du kan læse hele testen hos Politiken, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Idényt (26. april 2011)

Tilbage i april 2011 foretog Idényt en test af 5 forskellige hækkeklippere. Testen er baseret på hækkeklippernes egenskaber ved klipning af ligusterhæk, og de 5 testede hækkeklippere er udvalgt efter producenternes egne anbefalinger.

Alle hækkeklipperne blev vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Ergonomi
 • Styrke
 • Betjening
 • Støjniveau

I testen får Black & Decker GT510 og Bosch AHS 600-24 ST en høj karakter, da de er kraftige og lette at bruge. Black & Decker har en lille fordel i den lave vægt, og derfor lander den på testens højeste karakter.

Du kan læse hele testen gratis hos Idényt.

Testfakta (16. juli 2010)

Testfakta har i 2010 sendt 8 forskellige hækkeklippere med ledning til et laboratorium i England, hvor de er blevet testet ud fra deres egenskaber og præstationer.

Samtlige hækkeklippere er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Klippeeffektivitet 20 %
 • Klipperesultat 20 %
 • Betjening 30 %
 • Håndtag 15 %
 • Støjniveau og vibrationer 15 %

Tre hækkeklippere distancerer sig fra resten i denne hækkeklipper test: Stihl HSE 51, Bosch AH5550-24ST og Gardena ErgoCut 48. Disse tre hækkeklippere præsterer fænomenalt, og får en særdeles høj bedømmelse for klippeeffektivitet og klipperesultat, ligesom de alle vurderes at være nemme at betjene og robuste i brug.

Hele testen kan læses gratis hos Testfakta.

Gør Det Selv (9/2010)

I denne interessante test fra 2010 er 6 akku hækkeklippere blevet testet.

Alle hækkeklipperne er i denne test blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Ergonomi 40 %
 • Styrke 30 %
 • Funktion 20 %
 • Betjening 10 %

I testen vægtes det således højt, om hækkeklipperen er behagelig og nem at bruge, hvilket især har betydning hvis du skal bruge den i længere tid ad gangen.

Bosch AHS 48 Li bliver bedst i test, da den vurderes at være særdeles ergonomisk uden at det går ud over styrken og klipperesultatet. Den er let som en fjer, og grundet en særlig slibning af skærene er den effektiv i brug. Stihl HSA 65 er med i toppen, da den vurderes at være en semiprofessionel slider, der klarer stort set alle opgaver uden brok.

Du kan læse hele testen hos Gør Det Selv mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (27. april 2007)

Helt tilbage i 2007 testede Råd & Rön 10 forskellige hækkeklippere. Der er tale om modeller med enten ledning eller batteri.

I testen er hækkeklipperne blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Klipperesultat 40 %
 • Betjening 20 %
 • Holdbarhed 20 %
 • Brugsanvisning 5 %
 • Støjniveau 5 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Funktioner 5 %

Makita UH5540 bliver bedst i test, men både Black & Decker GT 535 og Bosch AHS 480-24T får meget positive bedømmelser for et flot klipperesultat og god balance.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer, med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar