Et fuglefoderhus skaber liv i din have og hjælper naturens fugle gennem en kold vinter. Fuglefoderhuset fås i mange varianter, og du kan således vælge mellem stilrene modeller i vedligeholdelsesfri materialer eller klassiske huse i træ.

Vi har samlet vores 13 favoritter herunder, så du kan blive inspireret:

Twilight – flot fuglefoderhus der lyser op om natten

Twilight-Fuglefoderhus

I den mørke tid er det skønt med noget, der kan lyse op i haven. Twilight fuglefoderhuset er bygget i en gennemsigtig konstruktion, som er belyst med 4 små LED-pærer. Ved hjælp af et indbygget skumringsrelæ tænder LED-pærerne automatisk når det bliver mørkt, og dit fuglefoderhus vil lyse flot op i haven så du kan følge fugles færd selvom det er ved at blive mørkt.

Det flotte fuglefoderhus er fremstillet i akryl-/ABS-plast, og huset og bundpladen kan adskilles for nem rengøring. I bundpladen findes desuden drænhuller, så vand kan løbe væk.

Twilight-foderhuset kan enten placeres på en plan overflade eller monteres på en træstolpe. Påfyldning af frø sker gennem skorstenen, hvor låget nemt fjernes så der kan fyldes på. Der kræves 2 D-batterier for at fuglefoderhuset kan lyse.

 • Materialer: Akryl-/ABS-plast
 • Indbygget LED-lys (kræver 2 D-batterier)
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Twilight fuglefoderhus hos Coolstuff

Fuglefoderhus fra Eva Solo til montering på vindue

Eva-Solo-Vindues-Fuglefoderhus

Hvis du vil have fuglene helt tæt på, kan du købe dette smarte fuglefoderhus fra Eva Solo. Det er et lille rundt hus med et stykke dobbeltklæbende 3M-tape bagpå, som du fastgør på en jævn overflade. Det kan være et vindue eller en metalplade, så længe det er en hård og ensformig overflade.

Den lille foderkugle er lavet i frostsikret glas og tåler rengøring i opvaskemaskinen. Dermed er den sikret mod kolde vinternætter og særdeles nem at rengøre, hvilket er en fordel i en travl familie.

Fuglefoderkuglen rummer en lille håndfuld foder, og den kan nemt tilgås af de små fugle. Det anbefales at sætte den i nogenlunde læ for vind og vejr, og gerne så den sidder over en blød græsplæne eller lignende, hvis nu den skulle falde ned.

 • Materialer: Frostsikret glas
 • Velegnet til: Alle slags haver

Se pris på vinduesmonteret Eva Solo fuglefoderhus hos KopK

Trixie Natura – hængende fuglefoderhus formet som hytte

Trixie-Natura-Fuglefoderhus

Dette klassiske fuglefoderhus er både robust og holdbart. Det er formet som en sekskantet hytte med højt tag og flere indgange, så flere fugle kan spise samtidig. Foderet er dog skærmet godt af fra taget og siderne på trods af den lette adgang, så det holder sig friskt og tiltrækkende for fuglene.

Til fuglefoderhuset medfølger en holder så det kan hænges fra et træ eller et tag, men du kan også montere det på en stander. Det er et vejrbestandigt foderhus med tagpap på taget og konstruktion i imprægneret fyrretræ, som holder mange år i haven.

 • Materialer: Imprægneret fyrretræ
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Trixie Natura fuglefoderhus hos PetDreams

Juliana Royal – klassisk fuglefoderhus i massiv eg

Juliana-Royal-Fuglefoderhus

Hvis du er til klassisk charme og robuste materialer, så er Juliana Royal foderhuset det rette valg. Her får du et sekskantet fuglefoderhus i massivt egetræ, som er et robust og holdbart materiale. Det er med andre ord et godt valg til den store åbne have, hvor vinden af og til giver nogle gode rusk.

Fuglefoderhuset leveres med stander, men det kan også hænges hvis du ønsker dette. Det har et tag belagt med tagpap og et godt udhæng, som sikrer foderet mod at blive vådt af regnen. Der er god plads til at alle havens fugle kan få næring både sommer og vinter, da der er 6 pladser langs siderne på foderhuset.

Du kan med fordel give træet en gang træbehandling, hvis du ønsker det skal bibeholde den gyldne kulør og holde længere. Dermed bliver det også nemmere at rengøre det for skidt og smuds, da det nemmere preller af på overfladen.

 • Materialer: Egetræ
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Juliana Royal fuglefoderhus hos 10-4 Byggemarked

Koziol Pi:p – moderne fuglefoderhus i frisk grøn farve

Koziol-P-ip-Fuglefoderhus

Det flotte Koziol Pi:pp fuglefoderhus har et helt særpræget look, som mest af alt minder om en flyvende tallerken. Det har desuden en frisk grøn farve, som lyser op i en have, som ikke er særlig levende om vinteren.

Langs siderne finder du flere ovale åbninger, hvor de små fugle med lethed kan lande og tage for sig af foderet. Som en del af designet er foderet fordelt i en smal rende, hvor fuglene ikke kan være. Dermed kan de ikke hoppe ind og stå i selve foderet, så du undgår at fuglene forurener det.

Fuglefoderhuset hænges op i en tynd snor, så det ser ud som om det svæver.

 • Materialer: Plast
 • Velegnet til: Mindre og lukkede haver

Se pris på Koziol Pi:p fuglefoderhus hos Dubuy

Bird Cafe – smart hvid fuglefoderhus fra Umbra

Bird-Cafe-Fuglefoderhus

Det flotte hvide Bird Cafe foderhus er velegnet til den moderne have, hvor der ønskes en simpel og diskret løsning. Det er udformet som et moderne hus med fladt tag og vinduer langs siderne, hvor du kan holde øje med mængden af tilbageværende foder i beholderen.

Bird Cafe er lavet af Umbra, som laver mange moderne artikler til haven. Fuglefoderhuset skal ophænges i et træ eller under et tag, og det kan nemt opfyldes ved at låget fjernes. Den store beholder har plads til op til 2 kilo foder, så du skal ikke tænke på at fylde foder på hele tiden. I takt med at fuglene nipper til frøene langs foderbrættet bliver der fordelt nyt foder ud af beholderen, så der hele tiden ligger friske frø klar til at blive spist.

Der er drænholder i bunden af selve foderbrættet, så frøene altid er tørre og nemme at komme til for fuglene.

 • Materialer: Plast
 • Velegnet til: Mindre og lukkede haver

Se pris på Bird Cafe fuglefoderhus hos Dubuy

Wildlife Garden fuglefoderhus med redekasse er dekorativt hele året

Wildlife-Garden-Fuglefoderhus

Hvis du ønsker fugle i haven året rundt, kan du med fordel købe en redekasse og et fuglefoderhus. Med fuglefoderhuset fra Wildlife Garden får du dog begge dele i en rigtig flot samlet løsning.

Fuglefoderhuset fra Wildlife Garden har et fint lille fuglefoderbræt på facaden med plads til to fugle ad gangen, mens der øverst i gavlen er indgang til en redekasse, så fuglene kan flytte ind i foråret.

Du kan selv vælge om du vil montere fuglefoderhuset på en stole, mod et træ eller mod husmuren, og det kan nemt flyttes rundt efter behov ved hjælp af det medfølgende beslag til ophængning.

Foderhuset er lavet i træ, og der er indbygget en smart anordning til foderet, så det holder sig tørt og friskt i vind og vejr.

 • Materialer: Træ
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Wildlife Garden fuglefoderhus hos Sille & Sylvester

Eva Solo foderbræt er moderne og minimalistisk

Eva-Solo-FuglefoderbraetDet moderne fuglefoderbræt fra Eva Solo har et flot og enkelt design. Det står på et 112 centimeter langt spyd i rustfrit stål, hvilket betyder at du altid kan finde et sted at placere dette foderbræt.

Den flotte glaskuppel giver læ til de spisende fugle og sikrer at frøene holder sig tørre. Den kan desuden fyldes helt op, så der er rigeligt med frø til alle havens fugle. I alt er der plads til cirka 2 liter frø.

Den sorte platform er lavet i plastik, og tåler maskinvask. Dermed er den nem at holde ren.

 • Materialer: Rustfrit stål, glas og plastik
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Eva Solo fuglefoderhus hos Haveglad

Hængende fuglefoderhus i hvidlakeret stål fra Eva Solo

Eva-Solo-Haengende-Fuglefoderhus

Det flotte skalformede fuglefoderhus fra Eva Solo er smukt og simpelt på samme tid. Det er lavet i hvidlakeret stål, som holder godt og er nemt at holde rent. Skålen i fuglefoderhuset kan opfyldes med eksempelvis mejsebolde, frugt eller frø, alt efter vind og vejr.

Fuglefoderhuset kan ophænges i træer eller under taget, så du kan følge med i fuglenes færden mens du sidder inde i varmen. Denne løsning er især god i haver der ligger i læ for vinden, da ophængte fuglefoderhuse ellers kan gå i stykker eller tabe indholdet på jorden, hvis det blæser kraftigt.

Der er et lille drænhul i bunden af fuglefoderhuset, så vand kan løbe fra automatisk.

 • Materialer: Stål
 • Velegnet til: Mindre og lukkede haver

Se pris på hængende Eva Solo fuglefoderhus hos KopK

Blomus Fuera fuglefoderstand – flot helårs foderhus i rundt design

Blomus-FuglefoderhusDette smukke fuglefoderhus fra tyske Blomus kan bruges hele året. Om sommeren kan taget afmonteres og erstattes af det medfølgende bræt. Fadet kan så bruges som fuglebad, mens du kan lægge frisk frugt og andet på brættet. Om vinteren sættes taget så på igen, og fadet fyldes med næringsrige kerner og frø.

Langs kanten på fadet er en rund sort plastkant, som fuglene kan sidde på, når de enten skal spise eller bade.

Fuglefoderhuset er lavet i rustfrit stål, og standeren i massivt træ, hvilket står i flot kontrast med hinanden.

 • Materialer: Massivt træ og rustfrit stål
 • Velegnet til: Større og åbne haver, helårsbrug

Se pris på Blomus Fuera fuglefoderhuset hos Dubuy

Blomus Nido foderbræt på stander er velegnet til mejsebolde

Blomus-FuglefoderstandDet utraditionelle design på dette fuglefoderbræt bryder med almindeligt design og haveindretning, og tilfører et spændende tvist til haven.

Standen er lavet i rustfrit stål fra top til bund, og er således meget holdbar. Det åbne design betyder desuden mindre rengøring, og du kan derfor nøjes med at hænge en mejsebold op i ny og næ, og nyde tilstedeværelsen af fugle i haven året rundt.

Et godt valg til dig der ønsker en stilren og diskret løsning til mejsebolde og frisk frugt.

 • Materialer: Rustfrit stål
 • Velegnet til: Store og små haver med små fugle

Se pris på Blomus Nido fuglefoderstanden hos Dubuy

Trip Trap Bird Feeder – stilrent og dråbeformet fuglefoderhus

Trip-Trap-Bird-Feeder-FuglefoderhusDen moderne og stilrene Bird Feeder er designet af Mette Schelde for Trip Trap, og har et smukt dråbeformet udseende.

Bunden og taget har en åbning med plads til småfugle, som kan sidde og nippe til frøene, der kan spredes ud over hele bunden. Bunden er desuden udstyret med små huller, så vand kan løbe ud.

Birder Feeder foderhuset hænger i en sort snor, og er opbygget af tre plastdele, som nemt kan adskilles og rengøres efter behov.

 • Materialer: Hvid plast
 • Velegnet til: Ophængning i store og små haver til små fugle

Se pris på Trip Trap Bird Feeder hos KopK

Wildlife Garden fuglefoderhus formet som lade

Wildlife-Garden-Fuglefoderhus-Lade

Et utrolig smukt og detaljeret fuglefoderhus fra Wildlife Garden, som er velegnet til den store have med flere slags fugle. Udseendet er klassisk med rødmalede vægge og sort tag.

Der er plads til op til 5 liter foder, og foderladen er indvendigt ruminddelt i fire forskellige rum, så der kan fodres med op til fire forskellige typer foder.

Når du skal fylde mere foder på eller blot rense foderhuset, kan du afmontere hele taget for nem adgang til den indvendige del af huset.

 • Materialer: Træ
 • Velegnet til: Montering på pæl i den hyggelige have

Se pris på Wildlife Garden fuglefoderhus hos Sille & Sylvester

Menu Barcelona – moderne fuglefoderhus i træ med vandbassin

Menu-Barcelona-Fuglefoderhus

Menu Barcelona er fuglefoderhuset til haven, hvor kun det bedste er godt nok. Det er et rigtigt luksusfoderhus, hvor der både er bassin til vand og en holder til frugt. Fuglefoderhuset er med andre ord en lille skulptur i sig selv grundet det arkitektoniske design, som er inspireret af Mies van der Rohes mesterværk Barcelona Pavillon fra verdensudstillingen i 1929.

Inde under halvtaget er monteret to spyd, som kan bruges til at fastgøre frugt om sommeren og fede mejsebolde om vinteren, så fuglene kan få den rette næring året rundt. Det lille bassin kan desuden fyldes med vand, så fuglene kan nyde et lille bad efter de har spist.

Foderbrættet er lavet af akacietræ, som er en robust træsort der holder godt i det danske klima.

 • Materialer: Akacietræ og pulverlakeret stål
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Menu Barcelona fuglefoderhus hos Stormagasinet

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar