Kaffekapsler og kaffepuder er populære som aldrig før. Det er nemt, bekvemt og lækkert. Og det bedste af det hele er at det ikke tager mere end 30 sekunder at lave en kop kaffe.

Det er til gengæld en luksus der koster dyrt. Men når nu det er dyrt, så smager det vel bedre end almindelig kaffe? Vi har undersøgt de små kapsler nærmere.

Så dyre er dine kaffekapsler

Vi har sammenlignet priserne på filterkaffe, kaffekapsler, kaffepuder og instantkaffe. Resultatet er mildest talt overraskende:

Kaffekapsler-Test

Kaffekapsler er en dyr luksus

Som det kan ses af skemaet, så koster kaffekapslerne 4 gange så meget som almindelig filterkaffe. Og det løber op i rigtig mange penge, specielt hvis man er flere voksne i husstanden, der drikker kaffe.

En kapselkaffemaskine er ligeledes en dyr investering, med priserne der starter på lidt over 1.000 kroner. Til sammenligning fås den testvindende Bosch TKA8013 kaffemaskine kun 429 kroner.

Sådan har vi undersøgt priserne

Vi har taget udgangspunkt i kaffepriserne hos Nemlig.com. Her har vi udvalgt en række af de mest populære kaffevarianter. For filterkaffe gælder det, at der til en kop går ca. 7 gram. Først har vi udregnet prisen per kop, hvorefter vi har udregnet prisen per år, baseret på et indtag på to kopper kaffe dagligt.

Tænk: Kaffekapsler imponerer ikke på smagen

Hos Forbrugerrådet Tænk har et testpanel bestående af 2 kaffeeksperter foretaget test af 12 kaffekapsler. De to eksperter er mildest talt ikke imponerede over smagen, og beskriver smagen i flere af kapslerne som “gammel og hengemt”.

Ingen af kaffekapslerne opnår titlen “Bedst i Test”, og kun 2 af 12 kapsler når et resultat ‘over middel’ – Tassimo Carte Noire Espresso Classic og Mocca Club Espresso Intenso.

Læs evt. vores artikel om test af kaffemaskiner, hvis du vil læse mere om hvordan du får den bedst mulige kaffe.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer, med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre med stor glæde og interesse.

Skriv en kommentar