De nye DAB radioer er smarte, kompakte og velegnede til dig der kan lide at høre musik i hjemmet. Flere modeller har også Wifi og Bluetooth, hvilket gør dig i stand til at lytte til mere end 15.000 radiokanaler online eller tilslutte din smartphone og afspille musik fra denne. I øjeblikket skifter rigtig mange til DAB radio, og planen er at FM-signalet skal slukkes i 2019.

Vi har undersøgt testresultater fra blandt andet Danmark, Norge og Tyskland, og kommer i denne artikel med 7 konkrete anbefalinger.

Herunder er vores top 3 over de bedste DAB radioer lige nu:

Philips AE5220/12 – fiks lille topscorer med god lyd

Philips-AE5220-Dab-Radio
Philips AE5220/12 er en klassisk og funktionel FM / DAB+ radio med god lyd og lavt strømforbrug, hvilket fører til topplacering i tysk test.
Bedste pris: 628,00 (Wupti)

Derfor anbefaler vi den: Denne Philips DAB radio fungerer både på FM og det digitale DAB+ sendenet. Det er en simpel DAB radio til brug i eksempelvis køkkenet eller på badeværelset, og dens store fordel er lyden, mobiliteten og et lavt strømforbrug, som gør den i stand til at spille længe på batterier. Det vurderer testpanelet hos Stiftung Warentest, der placerer den som en af de bedste DAB radioer i deres test fra juli 2015. Alt i alt en god og billig DAB radio uden alt for mange tekniske finesser.

Om: Philips AE5220/12 er en kombineret DAB+ og FM radio. Den kan således tage alle de nye radiokanaler digitalt med den bedste lydkvalitet, så du undgår den irriterende knitren, der godt kan være på det gamle FM-sendenet.

DAB radioen fra Philips vejer kun 1.386 gram, og med bærehåndtaget og batterier kan den medtages overalt. I displayet får du overblik over dine valgmuligheder, og en batteriindikator advarer dig når batteriet er lavt.

Der er desuden lagret en række præinstallerede radiostationer, så du hurtigt kan skifte imellem dem du hører oftest.

Langs siderne, toppen og bunden er radioen beklædt med paneler i trælook, og i fronten sidder højttaleren med betjeningspanelet øverst. Det giver DAB radioen et flot retro-look.

Muligheder med denne radio:

 • FM / DAB+
 • Præinstallerede stationer
 • Kan bruges med batterier
ButikPrisFragtTotalLæs mere
628,00 kr. 0,00 kr. 628,00 kr. Til butik »
Coolshop 699,00 kr. 0,00 kr. 699,00 kr. Til butik »

IRC The Transistor – stilfuld topscorer med mange muligheder

IRC-The-Transistor-DAB-Radio
IRC The Transistor er dansk design i særklasse. Den scorer topkarakter for mobilitet, brugervenlighed og lydkvalitet hos Alt Om Data.
Bedste pris: 1.118,00 (Wupti)

Derfor anbefaler vi den: Denne DAB radio er særdeles stilfuld og unik. Den klarer sig rigtig godt i test hos Alt Om Data, der især roser den for at være brugervenlig, mobil og samtidig for at have god lyd. IRC er en dansk virksomhed med speciale i design og fremstilling af high-end radioer og højttalere til moderne skandinaviske hjem. Det simple look skinner også igennem i funktionaliteten, da denne DAB radio betjenes med kun 6 knapper og et digitalt display. Der er desuden mulighed for at tilslutte en smartphone via Bluetooth (NFC), så der kan afspilles musik via denne. Alt i alt et godt køb til dig der går op i indretning og gerne vil have en radio der både lyder godt og ser godt ud.

Om: IRC The Transistor er en multifunktionel DAB radio. Den har mulighed for at modtage radiosignaler via FM eller det nye DAB+, hvor lydkvaliteten er bedre og helt fri for knitren og støj.

Denne DAB radio har mulighed for tilslutning af høretelefoner, og så er der monteret et stilfuldt læderhåndtag, der både bidrager til udseendet og funktionaliteten. Højttaleren er desuden beklædt med stof, som igen bidrager til det bløde og naturlige retrolook.

I toppen af radioen finder du betjeningsknapperne og et lille display. Du betjener alle radioens funktioner ved hjælp af 6 knapper, og du kan se dine valg på displayet. Hvis du ønsker yderligere funktionalitet kan du desuden tilslutte din smartphone eller tablet via Bluetooth (NFC), hvilket giver mulighed for at afspille musiknumre eller lyd fra videoklip over radioens højttaler. Der er desuden mulighed for at bruge radioen på batterier, og du kan afspille radio i op til 6 timer uden ledning.

Muligheder med denne radio:

 • FM / DAB+
 • Bluetooth (NFC)
 • Udgang til høretelefoner
 • Kan bruges med batterier
ButikPrisFragtTotalLæs mere
1.118,00 kr. 0,00 kr. 1.118,00 kr. Til butik »
Gucca 1.199,95 kr. 0,00 kr. 1.199,95 kr. Til butik »

Nordklang DAB300 – multifunktionel DAB radio til fornuftig pris

Nordklang DAB300 fås på nettet til en meget fornuftig pris, og den klarer sig godt i test hos Lyd & Billede.
Bedste pris: 738,00 (Wupti)

Derfor anbefaler vi den: Her får du rigtig meget DAB radio til prisen. Nordklang DAB300 klarer sig rigtig godt i test hos Lyd & Billede, og den er perfekt til køkkenet eller soveværelset. Med både DAB+, FM-radio og trådløs Bluetooth-lyd kan den bruges af alle i hjemmet. DAB300 fungerer desuden som clockradio, så den kan også bruges som vækkeur. Dens milde toner er perfekt som baggrundsmusik til madlavningen eller når du skal opdateres med de seneste nyheder. Alt i alt en rigtig fin og fornuftig lille DAB radio, hvor du får meget for pengene.

Om: Nordklang DAB300 er en lille DAB+/FM radio med en række grundlæggende funktioner, såsom Bluetooth, der gør det muligt at afspille lyd fra blandt andet smartphones og tablets.

DAB radioen har en monohøjttaler på fronten med bassrefleksudgang bagtil, oplyst digitalt display og simpelt betjeningspanel med drejeknap og få knapper, der blandt andet styrer vækkeursfunktionen. DAB radioen kan nemlig også bruges som vækkeur, og dermed er den velegnet til placering på natbordet.

På bagsiden af radioen er der en USB-port til opladning, udgang til hovedtelefoner, AUX-indgang og en stavantelle til modtagelse af signal.

Muligheder med denne radio:

 • FM / DAB+
 • Bluetooth og AUX indgang
 • Udgang til høretelefoner
 • Indbygget vækkeur
 • USB-port til opladning
ButikPrisFragtTotalLæs mere
738,00 kr. 0,00 kr. 738,00 kr. Til butik »

Scansonic R4S – alt i en DAB radio med vækkeur

Scansonic-R4S-DAB-radio
Scansonic R4S bliver topscorer hos Lyd & Billede, der roser den for at have god lyd og et kompakt design. Den har desuden Wifi og fås i både hvid og sort.
Bedste pris: 1.388,00 (Wupti)

Derfor anbefaler vi den: Det lille alt i et vidunder fra Scansonic byder på uanede muligheder. Du kan streame op mod 15.000 radiostationer over nettet, hvor du også kan modtage samtlige danske DAB stationer. Den er selvfølgelig også bagudkompatibel med FM nettet, og så kan du styre alle radioens funktioner via en app til din smartphone. Et rigtig godt køb til dig der ønsker høj kvalitet, moderne design og alle de nyeste funktioner.

Om: Scansonic R4S er en rigtig internetradio med indbygget Wifi og mulighed for tilslutning af netkabel. Du kan således modtage alle danske kanaler via DAB og DAB+, men du kan også bruge radioen på FM nettet. Derudover har radioen mulighed for at streame radio fra hele verden, og du kan således selv vælge præcis den musik og det sprog der passer dig.

Scansonic R4S er udformet som en lille stilren kube. Den fås både i hvidt og sort design, og radioen styres via det store hjul i alulook og de seks knapper, der sidder rundt op. Du kan desuden se klokken og dine indstillinger på det oplyste digitale display, hvor du også kan indstille en alarm og sleep timer, hvis du eksempelvis ønsker at falde i søvn til lidt blid musik om aftenen.

Den lille DAB radio har desuden AUX indgang og udgant til høretelefoner.

Muligheder med denne radio:

 • FM / DAB+ (internetradio)
 • AUX indgang
 • Udgang til høretelefoner
 • Indbygget vækkeur
 • Kan betjenes via app (kun til iOS)
ButikPrisFragtTotalLæs mere
1.388,00 kr. 0,00 kr. 1.388,00 kr. Til butik »

Pure Evoke D4 – DAB radio og vækkeur i én

Pure-Evoke-D4-Dab-Radio-Eg
Pure Evoke D4 er en smart DAB radio med indbygget vækkeur og gode betjeningsmuligheder. Radioen bliver topscorer hos bl.a. Datatid, der anbefaler den som bedste køb.
Bedste pris: 2.622,00 (Wupti)

Derfor anbefaler vi den: Med Pure Evoke D4 får du mulighed for at modtage digital DAB+ signal, FM signal og morgenvækning med den indbyggede vækkeur funktion. DAB radioen får topkarakter hos både Lyd & Billede og Datatid, der begge anbefaler radioen på grund af den gode lyd og de mange forbindelsesmuligheder. Hos Datatid får den desuden en “Bedste køb”-anbefaling, hvilket skyldes de mange muligheder for tilslutning og afspilning. Alt i alt et godt køb til dig der ønsker en god DAB radio med flere funktioner, og som også ønsker at bruge den som vækkeur.

Om: Pure Evoke D4 modtager radio via det gamle FM-signal og det nyeste DAB+ signal, der er digitalt og fri for støj. Denne model har desuden mulighed for tilslutning via Bluetooth eller AUX, så du kan afspille lyd fra andre enheder, eksempelvis en smartphone eller tablet. Der er desuden stik til høretelefoner.

DAB radioen giver mulighed for lagring af op til 15 stationer, hvilket også gør sig gældende for FM-delen. Der medfølger desuden en fjernbetjening så du kan betjene radioen på afstand, og radioens software kan opdatere via et Mini USB stik, der sættes i computeren.

Udover radio-funktionerne kan du også bruge Pure Evoke D4 som vækkeur og vågne til lyden af din yndlings radiokanal. Det berøringsfølsomme Snoozehandle gør det nemt at slå vækkeuret fra og udskyde vækkefunktionen, hvilket er smart hvis du benytter det til dagligt.

Der kan desuden tilkøbes en batteripakke, hvis du ønsker at medbringe DAB radioen i det fri eller andre steder.

Muligheder med denne radio:

 • FM / DAB+
 • Bluetooth og AUX indgang
 • Udgang til høretelefoner
 • Kan bruges med batteripakke (skal tilkøbes)
 • Indbygget vækkeur
 • Fjernbetjening medfølger
ButikPrisFragtTotalLæs mere
2.622,00 kr. 0,00 kr. 2.622,00 kr. Til butik »
Conrad 2.899,00 kr. 0,00 kr. 2.899,00 kr. Til butik »

Pure Pop Midi – fiks lille DAB radio med vækkeur

Pure-Pop-Midi-DAB-radio
Pure Pop Midi har et kompakt design og rummer både vækkeur, FM- og DAB radio. Den får en god placering i tysk test, hvor den roses for god modtagelse og lavt strømforbrug.
Bedste pris: 899,00 (Conrad)

Derfor anbefaler vi den: Denne lille DAB radio klarer sig godt hos Stiftung Warentest, hvor den placerer sig i toppen af i alt 18 testede DAB radioer. Den har et kompakt design og optager således kun et areal på 9 x 10 centimeter. Den passer derfor perfekt til sengebordet, køkkenbordet eller i tasken når du er på udflugt. Udover at modtage radio via FM og DAB+ nettet, fungerer den også som vækkeur med to indbyggede alarer. Alt i alt et godt køb til dig der ønsker en billig og fremtidssikret løsning.

Om: Pure Pop Midi er, som navnet antyder, den mellemste i Pop-serien. Den er en kombineret DAB- og FM radio, og den fungerer med det nyeste DAB+ signal, der giver mulighed for at modtage alle digitale radiokanaler i Danmark. Der findes desuden et AUX stik, som du kan bruge sammen med eksempelvis en tablet eller smartphone.

Denne DAB radio er udformet i et næsten firkantet design med bløde hjørner. Den er kun 10 centimeter bred og 9 centimeter dyb, mens højden er på 17 centimeter. Den betjenes fra toppen, hvor der er monteret en rund knap til valg af radiostation og en række betjeningsknapper til de forskellige funktioner. I fronten er et display med et synligt ur og mulighed for at indstille alarm.

Der er desuden udgang til høretelefoner, og så kan du benytte Pure Pop Midi med batterier, hvis du ønsker at tage den med på farten.

Muligheder med denne radio:

 • FM / DAB+
 • AUX indgang
 • Udgang til høretelefoner
 • Kan bruges med batterier
 • Indbygget vækkeur
ButikPrisFragtTotalLæs mere
Conrad 899,00 kr. 0,00 kr. 899,00 kr. Til butik »

Sony XDR-S60DBP – billig topscorer med gode funktioner

Sony-XDR-S60DBP-DAB-radio
Sony XDR-S60DBP bliver topscorer i tysk test, hvor den roses for at have god lyd, en brugervenlig betjening og lavt strømforbrug.
Bedste pris: 949,00 (Conrad)

Derfor anbefaler vi den: DAB radioen fra Sony er velegnet til brug i køkkenet, på kontoret, på værkstedet eller ved sengen. Den rummer alle tænkelige funktioner, og så kan du også bruge den som vækkeur. I den tyske test roses Sony XDR-S60DBP for at have god lyd, nem betjening og et lavt strømforbrug. Du kan således tage den med dig på farten eller have den stående hjemme. Alt i alt et godt køb til dig der ønsker en billig løsning og mange funktioner.

Om: Sony XDR-S60DBP er kompatibel med både FM- og det nye DAB+ radiosignal. Den er således fremtidssikret, og kan bruges selvom der slukkes for FM i fremtiden.

DAB radioen fra Sony er opbygget i et sort design med børstet look over betjeningspanelet, og højttaleren er placeret til venstre. En række knapper foran, på siden og på toppen bruges til at vælge funktioner, indstille uret og indstille op til fem favoritkanaler, så du altid har yndlingsmusikken lige ved hånden.

Der er desuden en AUX indgang og en udgang til høretelefoner, og så kan du selv vælge om du vil benytte den med batterier eller ledning.

Muligheder med denne radio:

 • FM / DAB+
 • AUX indgang
 • Udgang til høretelefoner
 • Indbygget vækkeur
 • Kan bruges med batterier
ButikPrisFragtTotalLæs mere
Conrad 949,00 kr. 0,00 kr. 949,00 kr. Til butik »

Sådan fungerer en DAB radio

‘DAB’ står for Digital Audio Broadcasting. Det er en standard, man i Danmark og mange andre lande har valgt at benytte til udsendelse af digitalt radiosignal.

Idag benyttes DAB+, som er en nyere version af DAB. Fordelen ved DAB+ er at der kan udsendes flere radiokanaler, og dermed bliver det muligt at modtage samtlige kanaler digitalt. Alle DAB radioer købt idag har som udgangspunkt DAB+, da det gamle DAB blev udfaset i december 2014. Du kan dog stadig risikere at støde på modeller, der ikke understøtter det nyeste DAB+. De fungerer da også stadig, men der er enkelte radiokanaler du kun kan modtage med DAB+.

DAB radioen fungerer grundlæggende på samme måde som FM radioen. Du vælger blot den kanal du ønsker at høre, og så finder radioen den rette frekvens. Forskellen ligger primært i lydkvaliteten, der er markant bedre på DAB radioer sammenlignet med de gamle FM radioer. DAB radioer er nemlig helt fri for den knitrende baggrundsstøj, der ofte kan høres på en ældre FM radio. Lydkvaliteten er også bedre.

Læs mere på DR.dk

Internetradio er en god ide

Med en internetradio kan du høre radio via dit hjemmenetværk. Det kan enten foregå trådløst eller ved tilslutning til LAN, og så kan du både høre samtlige DAB radiokanaler i Danmark, men også internationale kanaler fra hele verden. Du kan således høre musik fra mere end 15.000 forskellige radiostationer verden over. Samtidig har de fleste internetradioer også mulighed for at lytte til FM radio på gammeldags maner.

Nogle internetradioer kan også forbinde til smartphones og tablets, hvorfra der kan afspilles musik fra blandt andet Spotify, hvis dette ønskes.

Så hvis du gerne vil have mulighed for at høre radio fra hele verden, er en internetradio et rigtig godt valg.

Testkilder

Til denne artikel har vi undersøgt en række testresultater og anmeldelser fra blandt andet Danmark, Norge og Tyskland. Herunder kan du se hvilke kilder der er indgået i vores research:

Lyd & Billede

Test af følgende DAB radioer er medtaget i denne artikel:

Lyd & Billede er et skandinavisk magasin, der beskæftiger sig med nyheder, test og anmeldelser af nyeste produkter til afspilning af blandt andet musik og film. I deres test af DAB radioer er der fokus på lydkvalitet, funktionalitet, brugervenlighed og kvalitetsindtrykket, som bedømmes individuelt og samles til en helhedsvurdering.

Hvis et testet produkt klarer sig eksceptionelt godt i de vigtigste kriterier, kan det udløse en udmærkelse i form af eksempelvis “Specielt Anbefalet” der gives til produkter der klarer sig rigtig godt i test og leverer sublim lyd eller billede, “Bedste køb” der gives til et produkt hvor man får rigtig meget for pengene og selvfølgelig “Bedst i test” der gives til det produkt der generelt klarer sig bedst på alle områder.

Du kan læse alle test gratis hos Lyd & Billede.

Politiken (20. juli 2015)

I Politiken er fem DAB radioer blevet testet i juli 2015. De er blevet testet af to uafhængige dommere, der har kigget nærmere på radioernes lydkvalitet, udseende, betjening og funktioner.

Der er afgivet karakter for hvert kriterie, hvor 1 er dårligst og 6 er bedst. Det er mundet ud i en samlet bedømmelse på mellem 1 og 6 stjerner for hver DAB radio i testen.

Testen viser at flere DAB radioer klarer sig fint, men en enkelt dyr model falder igennem på en dårlig samlet bedømmelse.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Politiken.

Stiftung Warentest (17. juli 2015)

Den tyske testportal er en del af det europæiske samarbejde mellem flere nationale forbrugerorganisationer, heriblandt Forbrugerrådet Tænk, svenske Råd & Rön m.fl. Stiftung Warentest er med til at udvælge og organisere test af rigtig mange produkter i mange forskellige kategorier, og er således en af de største testportaler i Europa.

I juli 2015 foretog Stiftung Warentest således en test af 18 forskellige DAB radioer, der alle er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Lydkvalitet 30 %
 • Modtagelse 20 %
 • Betjening 40 %
 • Strømforbrug 10 %

Som det ses på vægten af de forskellige kriterier, vægtes lyd og betjening tungest. De to kriterier har da også en afgørende betydning for din oplevelse af radioen, og derfor giver de også det afgørende udslag i testresultatet.

I testen overrasker Sony XDR-S60DBP med en placering på førstepladsen, skarpt efterfulgt af både Philips AE5220/12, Sonoro Sonororadio og Panasonic RF-D10EG. Fælles for disse DAB radioer er at lydkvaliteten er god, ligesom de er nemme at betjene og med lavt strømforbrug. Således kan de også benyttes på farten i mange timer ad gangen.

Faktisk klarer de fleste DAB radioer i testen sig eksemplarisk, og som eneste DAB radio med middelmådigt resultat, får Soundmaster IR4000 altså en bundplacering med en middelmådig bedømmelse for lydkvalitet, betjening og modtagelse.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Alt Om Data (7. april 2015)

Alt Om Data testede i april 2015 den dansk designede IRC The Transistor DAB radio. Testen er opdelt over to sider, og der kigges både på radioens features, lydkvalitet og betjening.

I testen får radioen ros for dens enkle betjeningspanel. Der er nemlig kun seks forskellige knapper og et lille digitalt display, hvilket falder positivt ud i anmeldelsen. De mange tilslutningsmuligheder roses også.

Lyden er dog det mest interessante i denne DAB radio, da den er pæn og ren. Den vurderes at være velegnet til levering af baggrundsmusik på blandt andet kontoret, køkkenet og andre opholdsrum, hvor musikken kan være med til at underbygge den gode stemning.

Du kan læse hele testen gratis hos Alt Om Data.

Datatid (17. juli 2014)

Med overskriften “DAB-radioen siger farvel til dårlig lyd”, har Datatid testet seks forskellige DAB radioer.

Der er fokus på lydkvaliteten, brugervenligheden og funktionerne, og dem samlede bedømmelse opdeles i Kvalitet og Pris. I testen får du også en introduktion til hvordan DAB radioerne fungerer og hvordan de har udviklet sig i de seneste år.

I testen af de seks DAB radioer har vi valgt at anbefale Pure Evoke D4, og du kan læse Datatids test af den her. Med overskriften “Stilfuldt vækkeur til fin pris” og en anbefaling som “Bedste Køb”, får denne DAB radio topkarakter for både kvalitet og pris, hvilket udløste fire stjerner til hver.

Du kan læse hele testen gratis og se hvordan Datatid vurderer de andre DAB radioer i testen, ved at følge ovenstående link.

Lyd & Bilde (13. april 2012)

Da Norge er tæt på at afskaffe FM-nettet helt, findes der flere større test af DAB radioer herfra. Blandt andet har den norske afdeling af Lyd & Billede testet 10 forskellige DAB radioer tilbage i 2012.

De ti DAB radioer er alle bedømt på brugervenligheden og lydkvaliteten, men også på mulighederne for tilkobling af forskelligt tilbehør. Eksempelvis har nogle af modellerne docking station til iPod og iPhone, alle modeller har udgang til høretelefoner og mulighed for tilkobling til større højttaleranlæg.

I testen ender Vita Audio R1 med at blive bedst i test, og får en samlet bedømmelse på 5 ud af 6 stjerner. Den klarer sig rigtig godt på lyden, og kvaliteten er rigtig god. Scansonic Sky DAB+ bliver anbefalet som bedste køb, da prisen er fornuftig og kvaliteten høj. Flere modeller ender desuden på en middelmådig karakter, hvor det generelt er lydkvaliteten, der halter.

Du kan læse hele testen gratis hos Lyd & Bilde (norsk).

 

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer, med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. Pia Hansen Svar

  JEG ER BESTEMT OGSÅ FRISK PÅ AT TESTE DE LÆKRE RADIOER, KAN IKKE LEVE UDEN MUSIK

 2. Jane Tvede Svar

  Lyder spændende og ville super gerne teste en af de produkter og vil give fyldest førende feedback
  Elsker at høre musik når man træner-laver huslig pligter- madlavning

Skriv en kommentar