Med en cykelholder kan du transportere flere cykler ad gangen på bilens anhængertræk, bagklap eller tag. Det kan dog betale sig at kigge sig godt for, især hvis der er tale om dyre cykler eller transport over længere distancer.

Vi har undersøgt testresultater fra Danmark, Sverige og Tyskland, der alle er enige om at enkelte mærker skiller sig positivt ud. Herunder kan du se vores top 3 og vurdering af de 6 bedste cykelholdere netop nu:

Atera Strada Sport M2 – kraftig cykelholder der passer til elcykler

Atera-Strada-Sport-M2-Cykelholder
Bedst i test: Atera Strada Sport 2 bliver testvinder hos FDM, Test.de og ADAC, da den er særdeles robust og nem at bruge. Den har en lasteevne på hele 68 kg. og passer til 2 cykler.
Bedste pris: 3.999,00 (Coop)

 • Testvinder – FDM
 • Testvinder – ADAC
 • Testvinder – Test.de
 • Topscorer – Tænk

Velegnet til: Lange og korte ture med både hverdagscykler og dyrere cykler. Den høje lasteevne passer desuden til elcykler, som oplever stigende popularitet i Danmark. Platformholderen kan desuden vippes via fodbetjent funktion, så du kan få adgang til bilens bagagerum når cyklerne er fastgjort. Det giver blandt andet mulighed for nem transport på kør-selv ferien.

Om: Den robuste Strada Sport cykelholder fra tyske Atera har plads til 2 cykler, der nemt kan påsættes og fastholdes. Den er desuden velegnet til elcykler grundet den høje lasteevne på hele 68 kg., og så kan du tilkøbe en ekstra holder, så du kan udvide pladsen fra 2 til 3 cykler.

Konstruktion er en kombination af stål og aluminium, som bringer vægten ned på små 13,5 kg. Der er desuden monteret lygter i holderen, som er TÜV-certificeret og godkendt til brug i Tyskland, hvor blandt andet sikkerhedskravene er højere end andre lande.

Den fodbetjente vippefunktion gør det muligt at få adgang til bilens bagagerum mens cyklerne er lastede, og det kan være praktisk under længere køreture.

Specifikationer:

 • Cykelholder til 2 cykler
 • Lasteevne maks.: 68 kg.
 • Vægt: 13,5 kg.
 • Vippefunktion giver adgang til bagagerum
 • Baglygter
 • TÜV godkendt
 • Velegnet til elcykler
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.999,00 kr. 0,00 kr. 3.999,00 kr. Til butik »

Thule Xpress 970 – billig sakseholder med særdeles gode testresultater

Thule-Express-970-Cykelholder
Bedst i test: Thule Xpress 970 bliver testvinder hos både Råd & Rön og Testfakta, da kvaliteten er høj og betjening samt montering særdeles let. Den har en lasteevne på 30 kg. og passer til 2 cykler.
Bedste pris: 599,00 (Dækbutikken)

 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Tænk
 • Testvinder – Testfakta

Her får du mest mulig værdi for pengene. Den billige Thule Xpress 970 cykelholder koster under 500 kroner på nettet og bliver bedst i test i Sverige samt topscorer hos Tænk, der anbefaler den som et godt køb. Det skyldes blandt andet materialekvaliteten, og så er den nem og meget enkel at montere og bruge.

Velegnet til: Korte ture med hverdagscykler, men konstruktionen gør at den passer til stort set alle cykler, da fastholdelsen består af indstillelige remme, der kan tilpasses til alle typer. Xpress 970 cykelholderen anbefales ikke til dyrere cykler, da der er risiko for at cyklen kommer i berøring med konstruktionen med ridser eller andre skrammer til følge.

Om: Thule Xpress 970 vurderes til at være en af de bedste billige sakseholdere til 2 cykler. Den monteres nemt på bilens anhængertræk, og cyklerne monteres på de to bærearme ved hjælp af indstillelige gummistropper og en rem, der spændes rundt om cyklernes stel.

Sakseholderen vejer kun 4 kg. og kan klappes sammen for opbevaring i selv meget små bagagerum. Den har en maksimal lasteevne på 30 kg. og kan holde 2 cykler ad gangen.

Specifikationer:

 • Cykelholder til 2 cykler
 • Lasteevne maks.: 30 kg.
 • Vægt: 4 kg.
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
Dækbutikken 599,00 kr. 0,00 kr. 599,00 kr. Til butik »

Thule Euroway G2 – bedste cykelholder i tysk test

Thule-Euroway-G2-Cykelholder
Bedst i test: Thule Euroway G2 er testvinder hos ADAC og Test.de, der sammen har testet 14 forskellige cykelholdere. Den holder op til 3 cykler med en samlet lasteevne på 51 kg.
Bedste pris: 2.895,00 (Dækbutikken)

 • Testvinder – Test.de
 • Testvinder – ADAC

Denne cykelholder bliver bedst i test hos Test.de og ADAC, hvor den roses for at være robust og særdeles stabil under kørsel. Den er desuden nem at montere, og både lys og hjulskinner er aftagelige.

Velegnet til: Lange og korte ture med både hverdagscykler og dyrere cykler med skivebremser. Cykelholderen har desuden en række nyttige funktioner, heriblandt mulighed for at låse cyklerne fast til holderen samt vippe-funktion, så du kan få adgang til bilens bagagerum mens cyklerne er fastgjorte. Det er blandt andet nyttigt hvis du planlægger at tage cyklerne med på ferie.

Om: Thule Euroway G2 leveres som en komplet cykelholder med baglygter og en tysk TÜV godkendelse, hvilket betyder at den opfylder en række strenge sikkerhedskrav til brug i Tyskland. Du skal derfor blot indkøbe en ekstra nummerplade, som monteres i holderen.

Denne cykelholder har en maksimal lasteevne på 51 kg. og passer til alle almindelige cykler. Hjulholderne er monteret med remme, som kan spændes ind og tilpasses til alle slags hjul, og stelholderne er aftagelige og kan flyttes. Cykelholderen kan desuden klappes sammen når den ikke bruges, så den kan ligge i de fleste bagagerum. Der er desuden mulighed for at låse cyklerne fast i holderen, og så kan den vippes hvis du skal have adgang til bilens bagagerum.

Specifikationer:

 • Cykelholder til 3 cykler
 • Lasteevne pr. cykel: 24 kg.
 • Lasteevne maks.: 51 kg.
 • Vægt: 16,4 kg.
 • Vippefunktion giver adgang til bagagerum
 • Baglygter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
Dækbutikken 2.895,00 kr. 0,00 kr. 2.895,00 kr. Til butik »

Thule Euroclassic G6 – testvinder med høj kapacitet og gode egenskaber

Thule-EuroClassic-G6-Cykelholder
Bedst i test: Thule Euroclassic G6 vinder i Tænks cykelholder test og roses for at være i suveræn kvalitet med gode egenskaber. Lasteevne på 60 kg. og plads til 3 cykler.
Bedste pris: 4.295,00 (Dækbutikken)

 • Testvinder – Tænk

Velegnet til: Lange og korte ture med både hverdagscykler og dyrere cykler samt lettere elcykler. Lasteevnen på op til 25 kg. pr. cykel (maks. 60 kg. i alt) giver mange muligheder, og den indbyggede vippefunktion gør det muligt at åbne bagagerummet med cykler monteret i holderen. Det er blandt andet nyttigt hvis du gerne vil have cyklerne med på ferie, og gerne vil kunne bruge bagagerummet undervejs.

Om: Thule Euroclassic G6 er en platformcykelholder til 3 cykler. Den bliver bedst i Tænks cykelholder test, hvor den roses for at være udført i en fænomenal byggekvalitet med suveræne egenskaber, deriblandt det medfølgende låsesystem, som gør det muligt at låse både cykler og holder fast til bilen. Dermed kan du forlade cyklerne med ro i sindet, hvis du eksempelvis skal gøre holdt på en rasteplads langs motorvejen eller lignende.

Der kan desuden lastes lettere elcykler på op til 25 kg., og cyklerne fastspændes nemt med spænder ved hjulene og Thules AcuTight greb, der giver en kliklyd når den optimale moment er nået.

Specifikationer:

 • Cykelholder til 3 cykler
 • Lasteevne pr. cykel: 25 kg.
 • Lasteevne maks.: 60 kg.
 • Vægt: 19 kg.
 • Vippefunktion giver adgang til bagagerum
 • Baglygter
 • TÜV godkendt
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
Dækbutikken 4.295,00 kr. 0,00 kr. 4.295,00 kr. Til butik »

Thule ProRide 591 – bedste cykelholder til bilens tag

Thule-Proride-591-Cykelholder
Bedst i test: Thule ProRide 591 klarer sig godt og bliver testvinder hos FDM, ADAC og Test.de, hvor den roses for at være robust og let at bruge. Lasteevne på 20 kg. og plads til en cykel.
Bedste pris: 879,00 (Dækbutikken)

 • Testvinder – Test.de
 • Testvinder – ADAC
 • Topscorer – FDM

Velegnet til: Biler uden anhængertræk, da tagbøjler typisk er billigere at montere hvor det er muligt. Lange og korte ture med både hverdagscykler og dyrere cykler, hvor bevægelige dele er uden risiko for at få skrammer. Du får desuden uhindret adgang til bilens bagagerum, hvilket er smart hvis du er på kør-selv ferie og ønsker adgang til bagagerummet i tide og utide.

Om: Thule ProRide 591 er en billig løsning til dig der ønsker en skånsom cykelholder til transport af dine dyre cykler. Den fastmonteres på bilens tagbøjler, og fungerer på samme måde som en platformholder til bilens anhængertræk: Hjulene sættes i en skinne og fastgøres med remme, mens stelholderen klappes op og spændes om cyklens stel. Et låsesystem gør det muligt at låse både cykler og holder fast til bilens tagbøjler, så du mindsker risikoen for tyveri når du forlader bilen på en parkeringsplads eller lignende.

Ved montering af cykel i holderen kan stelholderen klappes op, så den støtter cyklen mens du spænder hjulene fast. Cykelholderen er desuden konstrueret i aluminium, så den er let at montere og tage af. Den kan laste op til 20 kg., hvilket er tilstrækkeligt til alle slags cykler (dog ikke elcykler). Thule ProRide 591 kan monteres parallelt med hinanden, hvis du ønsker at transportere flere cykler ad gangen.

Specifikationer:

 • Cykelholder til 1 cykel
 • Lasteevne maks.: 20 kg.
 • Låsesystem mindsker risiko for tyveri
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
Dækbutikken 879,00 kr. 0,00 kr. 879,00 kr. Til butik »

Buzzrack Buzz Spark 3 – billig topscorer til 3 cykler

Buzzrack-Buzz-Spark-3-Cykelholder
Topscorer: Buzz Spark 3 bliver topscorer i Tænks cykelholder test og koster næsten det halve af Thule Euroclassic G6. Den roses desuden for at være robust og sikker. Lasteevne på 45 kg. og plads til 3 cykler.
Bedste pris: 2.389,00 (Cykelpartner)

 • Topscorer -Tænk

Velegnet til: Lange og korte ture med både hverdagscykler og dyrere cykler på højst 15 kg./stk. Til længere ture har Buzz Spark 3 en smart vippefunktion, så du kan komme til bilens bagagerum uden at afmontere alle cyklerne, og så kan de desuden låses fast til cykelholderen, som igen låses fast til bilens anhængertræk. Det betyder at du kan lade bilen stå uden opsyn, samtidig med at risikoen for tyveri af dine dyre cykler mindskes.

Om: Buzz Spark 3 fra Buzzrack er et godt og billigt alternativ til de dyrere Thule cykelholdere. Det konkluderes blandt andet i Tænks cykelholder test, der roser den for at være i tilsvarende kvalitet med samme gode funktioner som de dyrere modeller.

Således får du både tyverisikring i form af låsesystem og en smart vippefunktion med til denne cykelholder, som leveres med lygtebom til nummerplade og baglygter. Lasteevnen er på i alt 45 kg. og højst 15 kg. pr. cykel, hvilket gør det muligt at transportere alle typer cykler (dog ikke elcykler). Derudover er cykelholderen TÜV godkendt, hvilket betyder at den må anvendes i Tyskland.

Specifikationer:

 • Cykelholder til 3 cykler
 • Lasteevne pr. cykel: 15 kg.
 • Lasteevne maks.: 45 kg.
 • Vægt: 17,1 kg.
 • Vippefunktion giver adgang til bagagerum
 • Baglygter
 • TÜV godkendt
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.389,00 kr. 0,00 kr. 2.389,00 kr. Til butik »
Dækbutikken 2.600,00 kr. 0,00 kr. 2.600,00 kr. Til butik »

Hvilken cykelholder skal du vælge?

Det kan være en god idé at overveje hvor stort dit behov er for at kunne transportere dine cykler rundt med bil. Hvis du ønsker at medbringe cyklen på kortere ture indenfor landets grænser er en god sakseholder som regel tilstrækkeligt, men hvis du eksempelvis ønsker at medbringe elcykler eller dyrtindkøbte cykler til længere ture, så anbefales det enten at vælge en platformholder til bilens anhængertræk, eller en cykelholder til montering på bilens tag. Herunder vil vi kort beskrive de forskellige typer af cykelholdere samt fordele og ulemper:

Sakseholder – billig og robust hverdagsmodel til let montering på anhængertræk

Sakseholderen er velegnet til hverdagstransport af familiens cykler. Den kan nemt gemmes væk i bilens bagagerum, og tager kun få sekunder at montere på anhængertrækket. Cyklerne monteres nemt og hurtigt, hvilket er smart til kortere ture rundt om i landet.

Den billige sakseholder anbefales ikke til dyrere cykler, da der er risiko for at cyklen får nogle små knubs under transport. Hvis du transporterer cykler med eksempelvis carbonstel, eller dyre bevægelige dele anbefales det at vælge en dyrere holder til tag eller anhængertræk.

Platformholder – skånsom model til længere ture og montering på anhængertræk

Platformholderen monteres på samme måde som sakseholderen, og kræver derfor adgang til anhængertræk. De fleste modeller kan enten klappes sammen eller skilles ad så de kan ligge i bilens bagagerum, men grundet konstruktionen fylder den en smule mere end sakseholderen.

Fordelen ved platformholderen er at cyklerne står godt og sikkert med god afstand, så cyklens dyre dele er udsat mindst muligt. Derudover har de fleste modeller en tilt-funktion, så du kan åbne bagagerummet mens cyklerne er fastgjort til holderen.

Tagholder – velegnet til længere ture med professionelt udstyr

Tagholderen kan med fordel anvendes hvis du ikke har anhængertræk monteret på din bil, da tagbøjler generelt er billigere at indkøbe og nemmere at montere. Du kan desuden montere flere tagholdere ved siden af hinanden, så du kan transportere flere cykler ad gangen.

Cyklen fastgøres på samme måde som ved platformholderen: Hjulene monteres med remme i en skinne, mens en arm griber fat om cyklens stel. Fordelen er at cyklerne sidder urokkeligt fast på selv lange ture, og så er der fri adgang til bilens bagagerum. Montering af tagholder og cykler kan være en smule omstændelig de første par gange, men ifølge testpanelerne vænner man sig hurtigt til at cyklerne skal monteres på taget af bilen.

Bagklapholder – velegnet til biler uden anhængertræk eller tagbøjler

Hvis du hverken har adgang til anhængertræk eller tagbøjler, så kan du vælge en cykelholder, der fastspændes til bilens bagklap. Systemet monteres med et antal remme, der spændes rundt om bagklappen, og derefter kan du fastgøre cyklerne efter samme princip som en sakseholder. I FDM’s cykelholder test får bagklapholderen fra Buzzrack en hård medfart, da den virker upraktisk og tidskrævende.

Denne løsning anbefales imidlertid kun hvis andre muligheder er udelukkede, og det anbefales at du prøver holderen på din bil før køb. Dette skyldes, at montering er dybt afhængig af udformningen af din bils bagklap. Det er nemlig ikke alle modeller der er kompatible med alle biler, hvorfor det er vigtigt at afprøve det i forvejen.

Hos Cykelpartner kan du se eksempler på alle cykelholderne nævnt herover.

Testkilder

Herunder finder du links til de ressourcer, vi har benyttet i vores research. De er sorteret efter dato, så nyeste kilde altid befinder sig øverst:

TV2 Fri (9. juni 2015)

TV2 Fri har den 9. juni 2015 testet 3 slags cykelholdere i deres program “FRI Tester”. Der er tale om cykelholdere der monteres på henholdsvis bagklap, anhængertræk og på bilens tag.

Cykelholderne bedømmes i testen ud fra følgende kriterier:

 • Opbevaring – hvor meget plads optager de når de ikke er i brug?
 • Montering – hvor hurtigt kan de sættes på bilen?
 • Fastspænding – hvor nemt er det at fastgøre cyklen på holderen?
 • Stabilitet – hvor godt sidder cyklerne under kørsel?

Thules billige sakseholder bliver bedst i test, mens modellen til montering på bilens tag anbefales til brug sammen med dyre cykler, da den er mest skånsom overfor cyklens dyre dele.

Du kan læse hele testen gratis hos TV2 Fri, hvor du også kan se et lille videoklip med gennemgang af de testede modeller.

Tænk (4. juni 2015)

Forbrugerrådet Tænk offentliggjorde i juni 2015 en test af 11 forskellige cykelholdere til bilens anhængertræk. Der er tale om både sakseholdere og platformholdere, som blev testet ud fra de samme kriterier.

Tænk har vurderet cykelholderne ud fra disse kriterier:

 • Praktiske test 50 %
 • Konstruktion 35 %
 • Manual og samling 15 %

Som det fremgår af testkriterierne vægtes betjening og kørsel højt, men både konstruktion, manual og samling prioriteres også højt. Det skyldes dels at cykelholderne skal være sikre og robuste at anvende under kørsel, men de skal også være lette at samle og montere, da det i sidste ende er afgørende for hvor godt cyklerne sidder fast.

Ud fra testresultaterne konkluderes det at de billige cykelholdere har en utilfredsstillende konstruktion og en utilstrækkelig korrosionsbeskyttelse, hvilket betyder at cykelholderen hurtigt ruster og/eller går i stykker. Cykelholderne er dog generelt nemme og tilfredsstillende at samle.

Thule, Buzzrack og Atera skiller sig positivt ud i testen, hvor cykelholderne præsterer godt og får en positiv samlet bedømmelse.

Du kan læse hele testen hos Tænk mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (21. april 2015)

Den svenske forbrugerportal har i april 2015 testet 8 forskellige sakseholdere til bilens anhængertræk. Samtlige modeller fås til under 1.000 kroner.

Testen er foretaget med fokus på disse kriterier:

 • Praktisk test 50 %
 • Konstruktion 35 %
 • Montering 15 %

Thule Xpress 970 bliver bedst i test, da den skiller sig ud ved at være særdeles nem at bruge.

Flere cykelholdere fra bl.a. Harald Nyborg, Mekonomen, Biltema og Jula får en utilfredsstillende bedømmelse under middel, der blandt andet skyldes en besværlig montering, dårlig konstruktion og mangelfuld brugsanvisning.

Du kan læse hele testen hos Råd & Rön mod oprettelse af betalt medlemsskab.

FDM (18. september 2014)

FDM har fået testet 4 forskellige cykelholdere i samarbejde med den tyske medlemsorganisation for bilejere, ADAC. Det drejer sig om følgende modeller: Atera Strada Sport, Basta Click-on, Buzz Rack Beetle og Thule ProRide 951.

I testen får vi ikke at vide hvordan cykelholderne konkret er blevet testet, men det konstateres at cykelholdere til enten anhængertræk eller tag anbefales over modellerne til montering på bagklap.

Atera Strada Sport bliver således bedst i test, men både Basta Click-on og Thule ProRide 591 får positive bedømmelser, mens Buzzrack Beetle får en hård medfart for at være besværlig at montere og inkompatibel med bestemte biltyper.

Du kan læse hele testen gratis hos FDM.

Test.de (17. maj 2011)

14 forskellige cykelholdere er blevet testet hos Stiftung Warentest (Test.de), og testresultaterne er opdelt i almindelige cykelholdere til anhængertræk, cykelholdere til anhængertræk egnet til elcykler, samt tagholdere.

Cykelholderne er blevet testet ud fra følgende kriterier:

 • Kørsel 45 %
 • Håndtering 35 %
 • Sikkerhed og holdbarhed 20 %

Testen er foretaget i samarbejde med ADAC, der har udsat cykelholderne for en række forskellige scenarier – blandt andet hårde opbremsninger, skarpe sving, montering samt undersøgelse af konstruktionen og holdbarheden.

I hver kategori har Stiftung Warentest fundet en testvinder, og her er der tale om disse tre cykelholdere: Thule Euroway G2, Atera Strada Sport og Thule ProRide 591. Disse cykelholdere skiller sig positivt ud fra resten, ved at være nemme at montere og stabile under kørsel. Holdbarheden vurderes desuden at være i top, hvilket er en fordel hvis du ønsker at bruge cykelholderen i al slags vejr og på længere ture.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Test.de (eller læse testen gratis hos ADAC, se link herunder:)

ADAC (2011)

Den store tyske medlemsorganisation for bilejere, ADAC, tester løbende en række produkter til biler. I 2011 testede de således 14 forskellige cykelholdere.

Testen er opbygget ud fra samme kriterier som ved Test.de, hvilket skyldes at den er blevet udarbejdet i et samarbejde mellem de to organisationer. Derfor er testens resultat det samme, og du kan med fordel læse denne test hvis du ikke har adgang til Test.de.

Testfakta (25. juli 2009)

Tilbage i juli 2009 foretog Testfakta en test af 8 forskellige cykelholdere til montering på bilens anhængertræk. Der er tale om de billige sakseholdere, og af samme grund dumper 5 af 8 på en række kriterier.

Testen er foretaget ud fra en vurdering af følgende kriterier:

 • Praktiske test
 • Holdbarhed
 • Opfyldelse af sikkerhedskrav

I testen opfylder kun 3 af cykelholderne sikkerhedskravene. Resten af cykelholderne bliver deforme eller ustabile, hvis de udsættes for hårde tryk, accelerationer eller skarpe sving, og det er ikke godt nok, mener Testfakta, der således dumper de billigste sakseholdere.

Thule Xpress bliver dog bedst i test, da den klarer sig fænomenalt på alle områder. Den tåler selv kraftige udsving, og holdbarheden vurderes at være ganske god. OKQ8 Click on samt Mont Blanc Quickball opfylder også sikkerhedskravene, men her blev der fundet forekomst af rust efter korrosionstesten, hvilket altså ikke var tilfældet på testvinderen fra Thule, hvor der ikke blev fundet rust overhovedet.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar