En god opvaskemaskine behøver ikke være dyr. Det kan vi konkludere ud fra danske og udenlandske testresultater, der alle peger på en række billige opvaskemaskiner fra bl.a. Bosch og Siemens som værende de bedste blandt et stort antal testede modeller. I denne artikel har vi samlet 5 billige opvaskemaskiner, som vi mener er de bedste til prisen lige nu.

Herunder er vores top 3 med de bedste billige opvaskemaskiner:

Bosch SMU46CW01S – bedste billige opvaskemaskine til underbygning

Bosch SMU46CW01S er en god og billig opvaskemaskine. Den klarer sig samlet set bedst i Råd & Röns test, og vi anbefaler den derfor som et rigtig godt køb.
 Bedste pris: 2.398,00 (Skousen)

 • Testvinder – Råd & Rön

Bosch SMU46CW01S får gode bedømmelser i nye og skrappere tests, hvor vaskeevnen er kommet yderligere i fokus. Den billige opvaskemaskine klarer sig dog rigtig godt og får derfor den bedste samlede bedømmelse af alle de testede modeller. På trods af de gode testresultater hører opvaskemaskinen til det billige segment, da den kan købes på nettet til en god pris.

Vores vurdering:

Bosch SMU46CW01S er en smart og funktionel opvaskemaskine til underbygning. Den har flere nyttige funktioner, som gør den velegnet til brug i en travl hverdag. Eksempelvis kan nævnes VarioSpeed Plus som optimerer vasketiden, HygiejnePlus som hæver skylletemperaturen op til 70 grader, samt ExtraDry som giver en bedre tørring mod et lidt højere elforbrug.

Udover de ovennævnte funktioner har den billige SMU46CW01S opvaskemaskine 6 programmer og plads til 13 kuverter, så du er godt dækket ind uanset hvad og hvor meget du ønsker at vaske. Den hører desuden til blandt opvaskemaskiner med et meget lavt forbrug, da den klassificeres som en A++ maskine.

På trods af at folk med nybyggede huse oftest vælger en integrerbar opvaskemaskine, er det stadig de billige modeller til underbygning der klarer sig bedst i test. Så hvis du blot er ude efter en god opvaskemaskine til en fornuftig pris, er denne underbygningsmodel det rette valg.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 262 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.499,00 kr. 0,00 kr. 2.398,00 kr. Til butik »
2.770,00 kr. 0,00 kr. 2.900,00 kr. Til butik »
4.899,00 kr. 0,00 kr. 4.899,00 kr. Til butik »

Gram OMI 60-37 T – billig integrerbar opvaskemaskine med gode testresultater

Gram OMI 60-37 T er i øjeblikket en af de bedste billige opvaskemaskiner til integration bag en køkkenlåge. Den klarer sig godt i test og fås til en meget rimelig pris.
Bedste pris: 3.595,00 (Whiteaway)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Gram OMI 60-37 T er en billig integrerbar opvaskemaskine. På trods af den lave pris klarer den sig godt i test fra både Danmark og Sverige, hvor den får gode samlede bedømmelser begge steder. Betjeningen er simpel og indretningen klassisk med bestikkurv nederst, hvilket er med til at holde prisen nede.

Vores vurdering:

Gram OMI 60-37 T er det perfekte valg til dig der ønsker en god integrerbar opvaskemaskine uden at sprænge budgettet. Da den kan integreres bag en køkkenlåge, er den således en flot og diskret løsning, eksempelvis til sommerhuset eller lejligheden hvor køkkenet ligger i åben forbindelse med stue og spisestue. Her gider man måske ikke se på en masse hvidevarer med blinkende lamper og dioder, hvorfor de integrerbare opvaskemaskiner stadig bliver mere og mere populære.

På trods af prisen er der ikke sparet på pladsen. Den billige opvaskemaskine fra Gram leveres med en over- og underkurv, der giver plads til hele 14 kuverter. Samtidig er den placeret i energiklasse A++, som er den næstbedste energiklasse og udtryk for et meget lavt forbrug af vand og el. På trods af det lave energiforbrug, har opvaskemaskinen alligevel tørreevne A. Det betyder at tørringen er optimal, så dine glas og tallerkener kan stilles direkte på plads efter vask.

Opvaskemaskinens tillægsfunktioner er begrænsede, men der er alligevel mulighed for at aktivere halv påfyldning, så vaskeprocessen optimeres til et halvt fyldt vaskerum. Derudover er der hele 9 vaskeprogrammer, som giver rig mulighed for at vaske netop hvad du måtte ønske.

Vi kunne måske godt have ønsket mulighed for at tilvælge ekstra tørring, som især er gavnligt ved vask af store plastbøtter, men derudover vurderer vi at denne integrerbare opvaskemaskine er et meget fornuftigt køb.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 14
 • Energiforbrug, årligt: 266 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 3640 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.299,00 kr. 0,00 kr. 3.595,00 kr. Til butik »
3.595,00 kr. 0,00 kr. 3.598,00 kr. Til butik »

Bosch SMU24AW02S – billig opvaskemaskine med simpel betjening

Bosch SMU24AW02S får en samlet bedømmelse over middel, men vurderes at have god vaskeevne. Den fås til en meget fordelagtig pris på nettet.
Bedste pris: 2.948,00 (Wupti)

 • Topscorer – Råd & Rön

Bosch SMU24AW02S er et godt eksempel på en billig opvaskemaskine med gode funktioner. Den klarer sig godt i test hos Råd & Rön, hvor den får en samlet bedømmelse over middel. Vaskeevnen fejler dog ikke noget, og på både vask og tørring får den gode bedømmelser.

Vores vurdering:

Bosch SMU24AW02S er den perfekte opvaskemaskine til dig, der ønsker en simpel model uden en masse overflødige funktioner. Den er let og enkel at betjene ved hjælp af et par knapper, der lader dig vælge mellem de 4 indbyggede programmer, tidsforvalg samt VarioSpeed. Blandt de 4 indbyggede programmer kan der vælges mellem Normal vask ved 65 grader, økonomisk vask ved 50 grader, skånevask ved 40 grader samt forskyl. VarioSpeed-funktionen gør det muligt at nedsætte vasketiden, hvilket er meget nyttigt hvis du ønsker en hurtig opvask.

Den billige opvaskemaskine har en klassisk indretning med underkurv og bestikkurv, samt en enkelt overkurv der kan justeres i højden. Opvaskemaskinen bærer A+ mærket og har tørreevne A.

Der er plads til i alt 12 kuverter i opvaskemaskinen, hvilket er fint til den almindelige husstand på 3-4 personer. Støjniveauet er i den høje ende med 50 decibel, så derfor anbefales opvaskemaskinen primært til brug i køkkener som ikke er i åben forbindelse med stue og/eller spisestue.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 50 dB
 • Antal kuverter: 12
 • Energiforbrug, årligt: 290 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 3300 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.948,00 kr. 0,00 kr. 2.948,00 kr. Til butik »
3.004,00 kr. 0,00 kr. 3.004,00 kr. Til butik »
3.004,00 kr. 0,00 kr. 3.004,00 kr. Til butik »

Siemens SX75M039EU – ekstra høj integrerbar opvaskemaskine

Siemens SX75M039EU klarer sig godt i test og får gode anmeldelser af køberne. Den har et ekstra højt vaskerum, men er ikke dyrere end mindre modeller.
Bedste pris: 3.999,00 (Whiteaway)

 • Topscorer – Tænk
 • Gode anmeldelser

Siemens SX75M039EU er en integrerbar opvaskemaskine med 5 centimeters ekstra højde i vaskerummet. Det betyder at der er bedre plads til større ting, som uden besvær kan stå oprejst under vasken. På trods af det ekstra store vaskerum er opvaskemaskinen i den billige ende, hvis man sammenligner med andre tilsvarende modeller. Derudover klarer den sig godt i test, og får gode anmeldelser af køberne.

Vores vurdering:

Siemens SX75M039EU er en stor integrerbar opvaskemaskine. Den kræver således lidt ekstra højde under køkkenbordet, så det er en god idé at måle op først så du er sikker på den kan være der.

Vaskerummet har en god størrelse, da der er lagt 5 centimeter til i højden. Det betyder at du kan vaske større spækbrætter og kander, som ellers ikke kan være i en almindelig opvaskemaskine. Pladsen er desuden ekstra fleksibel, da overkurven kan justeres i højden. Det betyder at der er god plads til høje vinglas øverst, samtidig med at gryder, tallerkener og skåle stadig kan stå nederst.

Som med andre integrerbare Siemens opvaskemaskiner er betjeningen meget simpel. Du finder betjeningspanelet i toppen af lågen, og herfra kan du via trykknapper og et display vælge det ønskede program og se hvor lang vasketiden er. Det indbyggede infoLight lyser ned på gulvet, og markerer at opvaskemaskinen er igang med en vask. Der er 5 programmer og derudover 2 tillægsfunktioner: intensivZone og varioSpeed.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 262 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.999,00 kr. 0,00 kr. 3.999,00 kr. Til butik »
3.899,00 kr. 0,00 kr. 5.999,00 kr. Til butik »

Siemens SN45M207SK – populær topscorer med fornuftige egenskaber

Opvaskemaskine-Siemens-SN45205SK
Siemens SN45M207SK er topscorer hos Tænk, hvor den imponerer med sine egenskaber. Den er blandt de mest populære opvaskemaskiner lige nu.
Bedste pris: 3.069,00 (Wupti)

 • Topscorer – Tænk
 • Gode anmeldelser

Her er der mulighed for at gøre et rigtig godt køb. Prisen er lige nu kun 3.069,00 kroner, hvilket er en god pris for en Siemens opvaskemaskine. Den klarer sig samtidig godt i test, hvor det blandt andet er vaske- og tørreevnen der trækker op. Derudover har hundredvis af kunder givet den billige topscorer positive anmeldelser hos Whiteaway og andre forhandlere.

Vores vurdering:

Her får du rigtig meget for pengene. Siemens er en velkendt og anerkendt producent af hvidevarer, og den tyske kvalitet skinner igennem fra inderst til yderst. Siemens SN45M207SK er en billig opvaskemaskine med plads til 13 kuverter og 5 indbyggede programmer. Du har desuden mulighed for at tilvælge VarioSpeedPlus, som nedsætter tiden på det valgte program. Det er især smart, hvis opvaskemaskinen kun er halvt fyldt. Den har også et fleksibelt kurvesystem, som gør det muligt at udnytte pladsen på bedste vis. Alt i alt er denne billige opvaskemaskine et godt køb hvis prisen er vigtig og du stadig gerne vil have display med timerfunktion og visning af resttid.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Lydniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Timerfunktion: Ja, 1-24 timer
 • Energiforbrug, årligt: 262 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.069,00 kr. 0,00 kr. 3.069,00 kr. Til butik »
4.873,00 kr. 0,00 kr. 4.873,00 kr. Til butik »
3.898,00 kr. 0,00 kr. 4.873,00 kr. Til butik »

Links

Herunder har vi samlet en række testresultater, så du kan læse nærmere hvordan de forskellige billige opvaskemaskiner klarer sig i test. Bemærk, at der kan påkræves betalt medlemsskab for fuld adgang til testresultaterne.

Råd & Rön (9. januar 2017)

I denne test, som er fra januar 2017, stilles der skrappere krav til opvaskemaskinernes vaskeevne. Det betyder at testen nu omfatter flere typer af madrester, eksempelvis æggeblommer og havregryn, som har fået lov at tørre ind i tallerkenerne.

I testen er 45 opvaskemaskiner blevet sat på prøve, og vurderet ud fra disse kriterier:

 • Vaske- og tørreevne 50 %
 • Tidsforbrug 10 %
 • Miljø 10 %
 • Brugervenlighed 15 %
 • Støj 10 %
 • Kvalitetsindtryk 5 %

Som det kan ses herover, er der øget fokus på vaske- og tørreevne, ligesom tidsforbruget og kvalitetsindtrykket vægter en smule mere end tidligere.

På trods af de skrappere testkriterier, er det fortsat Bosch og Siemens der befinder sig i toppen med de bedste bedømmelser. Det drejer sig blandt andet om Bosch SMU46CW01S og identiske modeller i henholdsvis rustfrit stål og sort front. Også Bosch SPV69T80EU og Bosch SMU24AW02S klarer sig godt i testen, hvor de placeres i toppen over flere dyrere modeller.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön. Her kan du se en detaljeret bedømmelse af alle de testede opvaskemaskiner, ligesom du kan sammenligne dem i et testskema.

Forbrugerrådet Tænk (maj 2016)

Det danske forbrugerråd Tænk har i skrivende stund en god oversigt over 56 opvaskemaskiner og deres egenskaber. I testen kan du læse hvordan de forskellige opvaskemaskiner klarer sig, og så kan du se hvilke modeller der bliver bedst i test. Toppen af testskemaet domineres af billige opvaskemaskiner, da vaske- og tørreevnen er god. Tidsforbruget er dog for de fleste opvaskemaskiner uacceptabelt. Det høje tidsforbrug skyldes sandsynligvis at opvaskemaskinerne er økonomiske i drift.

Alle opvaskemaskinerne er testet ud fra disse kriterier:

 • Vaske- og tørreevne 47,5 %
 • vand- og elforbrug 20 %
 • brugervenlighed og brugermanual 18 %
 • støj 10 %
 • tidsforbrug 2,5 %
 • håndværksmæssig udførsel 2 %

Råd & Rön (8. april 2016)

Den svenske opvaskemaskine test ligner til sammenligning testen fra Tænk, men er blot stillet en smule anderledes op. Du kan læse detaljerede testresultater for hver enkelt model, og så indgår der også smalle opvaskemaskiner og bordopvaskemaskiner i denne test. I alt 98 forskellige opvaskemaskiner indgår.

I testen blev opvaskemaskinerne vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Vaskeevne 47,5 %
 • Miljø 20 %
 • Brugervenlighed 16 %
 • Lydniveau 10 %
 • Tidsforbrug 2,5 %
 • Kvalitetsindtryk 2 %
 • Brugsanvisning 2 %

Stiftung Warentest (4. maj 2015)

Den tyske testportal, Stiftung Warentest, har testet 62 forskellige opvaskemaskiner i forskellige prisklasser. Der er både testet smalle og almindelige modeller, og så er de opdelt efter om de skal underbygges eller integreres.

Kriterierne i denne test blev fordelt således:

 • Øko. program 20 %
 • Auto program 20 %
 • Hurtig program 20 %
 • Betjening 20 %
 • Sikkerhed 10 %
 • Støjniveau 10 %
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar