Med en god barbermaskine opnår du et flot resultat på kort tid, samtidig med at huden skånes. Det er især gavnligt, hvis du barberer dig dagligt eller flere gange om ugen.

Men hvilke barbermaskiner er de bedste lige nu? Vi har undersøgt testresultater fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, og kommer i denne artikel med 7 konkrete anbefalinger.

Her er vores top 3 over bedste barbermaskiner ligenu:

Braun Series 7 – smart testvinder med rensestation

braun-series-7-750cc-barbermaskine
Brauns Serie 7-barbermaskine bliver bedst i test flere steder og er bedste barbermaskine i sin prisklasse. Klik for at se større billeder.
Bedste pris: 1.899,00 (Whiteaway)

 • Testvinder – Politiken
 • Testvinder – Aftonbladet
 • Testvinder – Stiftung Warentest (Test.de)
 • Testvinder – TV2.no
 • Testvinder – Göteborg Posten
 • Anbefalet – IDG.se

Dette er en af topmodellerne i Brauns Serie 7, som generelt klarer sig godt i test. Der er kræset for detaljerne og maskinen er naturligvis bygget på Brauns fabrik i Tyskland, hvilket kan mærkes på barbermaskinens byggekvalitet. Barbermaskinen vinder flere test, hvor den blandt andet roses for at være utroligt let og komfortabel at bruge, samtidig med at den barberer både effektivt og skånsomt.

Serie 7 barbermaskinen har rensestation, så den renses automatisk mellem hver barbering, og så har den en sonisk motor, der får selve skærehovedet til at pulsere under barberingen, hvilket skulle give en tættere og mere behagelig barbering.

Hos tyske Stiftung Warentest er man ligeledes meget begejstrede for denne barbermaskine, der scorer en førsteplads, hvilket også gør sig gældende hos TV2.no og flere andre testpaneler.

Luksusbarbermaskine til den kræsne køber

Denne barbermaskine er ikke billig, men til gengæld er den både præcis, effektiv og behagelig at bruge. Byggekvaliteten er helt i top, og som med Brauns andre barbermaskiner, får du her en maskine der barberer både tæt og meget komfortabelt. En rigtig god og holdbar barbermaskine.

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.899,00 kr. 0,00 kr. 1.899,00 kr. Til butik »
1.998,00 kr. 0,00 kr. 1.998,00 kr. Til butik »
2.899,00 kr. 0,00 kr. 2.899,00 kr. Til butik »

Braun Series 5 5030S – billig testvinder med gode egenskaber

Barbermaskine-Braun-5030s
Braun 5030S bliver bedst i flere skandinaviske test og er blandt de mest populære barbermaskiner herhjemme. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 1.149,00 (Skousen)

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Test.de

Braun 5030S er en voldsomt populær barbermaskine på det danske marked. Du får en rigtig god barbermaskine, som opnår gode testresultater og positive anmeldelser over alt på nettet.

Barbermaskinerne fra Braun er fremstillet i Tyskland, og her får du altså en maskine, der både ligner og føles som kvalitet. Den føles hverken for let eller for tung, men du kan mærke at den holder. En overflade af gummi gør desuden at barbermaskinen er nem at holde på.

5030S vinder i Tænks test, da den er nem at rengøre på trods af at der ikke medfølger en rensestation, og så har den et særdeles holdbart Li-Ion batteri, der holder i op til 26 barberinger. Li-Ion batterier er desuden kendt for, i modsætning til de billigere Nimh-batterier, at holde utroligt længe, hvorimod de billige Nimh-batterier typisk vil aflade sig selv relativt hurtigt.

God og skånsom til almindelig barbering – skal skægget trimmes, skal du kigge på Philips længere nede i artiklen

Vi anbefaler denne barbermaskine ud fra de positive testresultater, hvor vi kan konstatere at den er skånsom mod huden samtidig med at den barberer utroligt godt. Skægtrimmeren kan godt blive en smule for lille, men den fungerer. Ønsker man en maskine der kan trimme skægget, skal man kigge efter en af de 2 Philips barbermaskiner i denne artikel, hvor skærehovedet kan afmonteres og skægtrimmeren skydes frem.

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.149,00 kr. 0,00 kr. 1.149,00 kr. Til butik »
1.149,00 kr. 0,00 kr. 1.149,00 kr. Til butik »
1.190,00 kr. 29,00 kr. 1.219,00 kr. Til butik »

Philips RQ1175 – komfortabel og vandtæt barbermaskine

Philips-RQ1175-Barbermaskine
Philips RQ1175 giver en god og tæt barbering, og så er den særdeles komfortabel ifølge Tænk. Klik og se al udstyret.
Bedste pris: 1.716,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Test.de

Hvis du hører til den gruppe af mænd, der foretrækker en barbermaskine med roterende blade, så er Philips SensoTouch 2D RQ1175 en særdeles god investering. Den bliver bedst i test hos både Tænk og Råd & Rön, hvor den får testens højeste bedømmelse.

Testpanelet vurderer denne barbermaskine til at være rigtig god, og så giver den en tæt og virkelig komfortabel barbering. Som en sidegevinst er den i øvrigt støjsvag, og batteriet er hos Tænk målt til at klare 17 barberinger på en opladning.

En tæt og komfortabel barbering med mange muligheder

Philips er kendt for at designe barbermaskiner i en særdeles høj kvalitet. SensoTouch 2D RQ1175 er designet med roterende blade, som kræver at du barberer med roterende bevægelser. Denne type barbermaskine er foretrukket af mange, da barberingen føles komfortabel og let.

RQ1175 barbermaskinen er desuden vandtæt, og kan derfor bruges til både våd og tør barbering, ligesom den kan vaskes under rindende vand. Det giver en renere barbering, og du kan nemmere holde barbermaskinen ren mellem barberingerne.

Det indbyggede Li-Ion batteri oplades med den sammenfoldelige ladestander, og så medfølger der en skægstyler, som giver mulighed for at barbere ned til 0,5 mm hvis du ønsker 3-dages skæg, eller helt op til 5 mm, hvis du ønsker et kort skæg.

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.716,00 kr. 0,00 kr. 1.716,00 kr. Til butik »

Braun Cooltec CT4s – særligt god til følsom hud

Barbermaskine-Braun-CT4s
Braun CT4S har en speciel teknologi, der holder skærehovedet koldt under barberingen. Klik og læs mere.
Bedste pris: 1.099,00 (Whiteaway)

 • Testvinder  – Tænk
 • Topscorer – Stiftung Warentest
 • Topscorer – DinSide

Igen en barbermaskine fra Braun til en overkommelig pris. Her er det CT4s, der er en del af Brauns Cooltec-serie, som har en særlig teknologi, der køler skærehovedet ned. Det kan ellers godt blive en anelse varmt ved barbering i længere tid, hvilket kan forårsage en mild hudirritation hvis du har meget sensitiv hud.

Testpanelet hos Tænk vurderer at denne barbermaskine er fantastisk til 1-dags skæg, mens den får lidt problemer ved 3-dags skæg, hvor den mister lidt af effektiviteten. Det skyldes primært, at motoren er en smule mindre end i de ovenstående modeller i Series 5 og Series 7.

Rigtig god barbermaskine til hverdagsbrug og sensitiv hud

Denne barbermaskine er god til dig der barberer dig dagligt, og som har let ved at få hudirritationer. Maskinen er ikke den billigste i sin klasse, men det er god Braun-kvalitet hele vejen igennem. Cooltec-teknologien medvirker desuden til at barbermaskinen er behagelig at bruge.

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.099,00 kr. 0,00 kr. 1.099,00 kr. Til butik »
1.348,00 kr. 0,00 kr. 1.349,00 kr. Til butik »
1.599,00 kr. 0,00 kr. 1.599,00 kr. Til butik »

Braun Series 5 5090CC – vandtæt barbermaskine med rensestation

Barbermaskine-Braun-5090CC
Braun 5090CC har en avanceret rensestation, som sikrer en ren og frisk barbering hver gang. Klik for at se flere billeder.
Bedste pris: 1.574,00 (Skousen)

 • Testvinder – ETM Testmagazin

Dette er luksusudgaven af den testvindende Braun 5030S barbermaskine. Med denne model får du en rensestation, så du har en ren og frisk barbermaskine hver dag, og så er den desuden vandtæt, så du kan vaske den under rindende vand og barbere dig i badet.

I testen hos ETM Testmagazin får denne barbermaskine en førsteplads, da den både er effektiv og skånsom mod huden. Hos Amazon er hundredvis af købere enige i at det er en fantastisk barbermaskine med mange kræfter. Den roses således også for at være skånsom mod huden, og efterlade den uden irritationer.

En enkelt køber gør opmærksom på at barbermaskinen bør have en tur i rensestationen inden brug, da den fungerer bedst efter at den er blevet renset.

Lækker byggekvalitet og masser af tilbehør er en stor fordel

Braun 5090CC ligner til forveksling den billigere 5030S, på trods af nogle få elementer, der er fremstillet i metal i stedet for plastik, og så selvfølgelig rensestationen og et hårdt rejseetui, hvilket er smart til dig der rejser meget.

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.574,00 kr. 0,00 kr. 1.574,00 kr. Til butik »
1.670,00 kr. 0,00 kr. 1.574,00 kr. Til butik »

Panasonic ES-RT37 – fornuftig testvinder i rejsevenligt design

panasonic-es-rt37-barbermaskine
Panasonic ES-RT37 klarer sig rigtig godt i norsk test, hvor den vinder over 7 andre barbermaskiner i budgetklassen. Den er særligt god til våd barbering, og så er den let og kompakt.
Bedste pris: 688,00 (Wupti)

 • Testvinder – DinSide

Panasonic ES-RT37 er en billig og vandtæt barbermaskine, som du derfor kan bruge alle steder. Den klarer sig rigtig godt i test, og bliver udnævnt til testvinder blandt 8 testede modeller i budgetklassen.

Barbermaskinen koster under 700 kroner, og den er derfor et rigtig godt køb. Hos DinSide roser testpanelet denne barbermaskine for at give en flot barbering, især under vand. Den er således velegnet til dig der gerne vil barbere dig under bruseren.

Barbermaskinen er en simpel vandtæt model med indbygget Li-Ion batteri, som holder længere end det billigere NiMH batteri. Den har batteri- og ladedioder på håndtaget, og hovedet kan drejes under barberingen. Den vurderes af producenten til at kunne bruges i op mod 54 minutter mellem hver opladning.

God lille barbermaskine til en god pris

Panasonic laver nogle gode små apparater til personlig pleje, og denne barbermaskine er ingen undtagelse. Den har en kompakt størrelse der passer godt ned i toilettasken på rejsen, og så er den vandtæt og fleksibel at arbejde med. Og til en pris på under 700 kroner, er den et rigtig godt køb.

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
688,00 kr. 0,00 kr. 688,00 kr. Til butik »
699,00 kr. 29,00 kr. 728,00 kr. Til butik »

Braun 340S-4 – billig testvinder

Barbermaskine-Braun-340S
Braun 340S udmærker sig ved at være en meget billig testvinder. Klik og læs mere.
Bedste pris: 782,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Stiftung Warentest
 • Topscorer – Råd & Rön

En god barbermaskine behøver ikke at være dyr, hvilket Braun fastslår med deres Series 3 barbermaskiner.

Her er det Braun 340S vi skal kigge nærmere på. Den er blandt andet vurderet som bedst i test hos Tænk, og så får den desuden en 3.plads hos tyske Stiftung Warentest, og placerer sig lige op ad deres testvinder, Braun 799CC, som koster mere end det dobbelte.

Hos Tænk roses barbermaskinen for at være utroligt komfortabel i brug, og så er den desuden fuldstændig vandtæt, så du kan tage den med under bruseren. Brauns skærehovedet roses desuden generelt for at være lette at rengøre, hvilket også gør sig gældende for denne model.

En fantastisk og billig barbermaskine – især god til 1-dags skæg

Denne barbermaskine er nok den bedste og mest komfortable maskine i sin prisklasse. I Tænks barbermaskine test vinder den suverænt over flere dyrere modeller, ligesom den klarer sig fænomenalt hos både Stiftung Warentest og Råd & Rön.

Den lavere pris betyder at byggematerialerne ikke helt er de samme som på de dyrere Braun-barbermaskiner, ligesom batteriet er af den billigere type NiMH, som dog stadig formår at præstere 13 barberinger før det skal lades op.

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
782,00 kr. 0,00 kr. 782,00 kr. Til butik »

Testkilder

Vi har til denne artikel foretaget omfattende research og gennemset en lang række testresultater for at finde den bedste barbermaskine. Herunder kan du gå i dybden med de enkelte testresultater, så du selv kan få indblik i hvilke modeller der klarer sig godt og hvilke der klarer sig dårligt:

DinSide (2. marts 2016)

DinSide har i marts 2016 testet 8 forskellige barbermaskiner i den budgetvenlige prisklasse. Barbermaskinerne kostede således fra 350 til 1.490 norske kroner, og der bemærkedes store forskellige på de testede modeller. Overordnet konstateres det, at man i de fleste tilfælde får hvad man betaler for når det handler om barbermaskiner.

Barbermaskinerne er blandt andet testet ud fra følgende delkriterier:

 • Barbering
 • Brugervenlighed
 • Design

I testen klarer Panasonic ES-RT37 sig bedst, da den giver det bedste resultat efter barbering og generelt er nem at bruge og medbringe på en rejse. Prisen er også meget fornuftig. Derudover får Philips AquaTouch S5400 og Braun CoolTec CT4S en høj samlet bedømmelse på 5 ud af 6 stjerner.

Du kan læse hele testen gratis hos DinSide.no.

Aftonbladet (4. juni 2015)

Svenske Aftonbladet har testet 6 forskellige barbermaskiner i juni 2015.

Testpanelet konkluderer hurtigt, at de billigste barbermaskiner kan være direkte skadelige for huden. Vurderingen baseres på resultatet efter barbering, som har efterladt huden med udslæt og rifter.

Derimod klarer nogle af testens dyreste barbermaskiner sig helt suverænt, hvilket blandt andet gør sig gældende for Braun Series 7 799cc-7, Panasonic ES-LT4N og Philips Series 9000 S9161/31, der giver en effektiv og komfortabel barbering hver gang. Desuden er batteritiden rigtig god, og Li-ion batterierne holder længe og godt.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Politiken (1. september 2014)

Test af vandtætte barbermaskiner

Hos Politiken har man testet 8 barbermaskiner fra 4 forskellige producenter. Der var således to barbermaskiner repræsenteret fra henholdsvis Philips, Braun, Remington og Panasonic, som er de 4 mest populære mærker indenfor barbermaskiner i Danmark.

I testen har der udelukkende været fokus på barbermaskiner der kan bruges i badet og skylles under vand, og prisen har på maskinerne skulle ligge henholdsvis på omkring 1.000 kroner og på den anden model mere end 1.000 kroner. Barbermaskinerne er så blevet testet ud fra deres klippeevne, ergonomi, brugervenlighed samt hvor nemme de er at rengøre. De er ikke blevet vurderet ud fra den oplyste pris.

I testen klarer Braun 799CC sig bedst, og bliver derfor testvinder. Derudover klarer flere af de lidt billigere modeller sig også godt.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Politiken.

Bäst-i-Test.se (2014)

Det lille svenske testmagasin har testet 5 forskellige barbermaskiner fra Braun og Philips. Også her er der fokus på de vandtætte barbermaskiner. Testen er udført af to frisører i Stockholm, hvor flere forsøgspersoner fik lov at prøve med de forskellige barbermaskiner.

I denne test får Braun 750CC barbermaskinen titlen som “bedst i test”, men 4 ud af 5 barbermaskiner klarer sig godt i testen.

I bunden af testen hos Bäst-i-Test.se kan du desuden se en lille video, hvor de to forskellige barbermaskiner fra henholdsvis Braun og Philips præsenteres og sammenlignes.

Testen er på svensk og gratis at læse.

ETM Testmagazin (december 2013)

Hos tyske ETM Testmagazin har man testet 12 barbermaskiner, for at finde den bedste. I denne test er de opdelt i barbermaskiner med runde og roterende skærehoveder og dem med lige skærehoveder.

I testen er alle barbermaskinerne blevet testet for deres brugervenlighed, kvaliteten af barberingen og deres tilbehør.

I testen vinder henholdsvis Philips RQ1285 og Braun 5090CC.

Du kan læse hele den tyske test hos ETM Testmagazin mod betaling.

Stiftung Warentest (december 2013)

14 forskellige barbermaskiner er blevet testet hos tyske Stiftung Warentest, der leverer nogle af Tysklands mest troværdige testresultater, der i øvrigt kommer fra de samme laboratorier som blandt andet danske Forbrugerrådet Tænk også benytter sig af.

De 14 barbermaskiner er af forskellige slags, så det er altså både vandtætte og ikke-vandtætte barbermaskiner der er blevet målt op imod hinanden.

I testen klarer Braun sig fantastisk godt, og har hele 4 barbermaskiner i toppen af karakterskalaen, som er blevet sat op ud fra kriterierne Barbering, Komfort, Brugervenlighed og Vedligeholdelse.

Du kan læse hele testen hos Stiftung Warentest for enten 5 € eller ved oprettelse af et abonnement.

Råd & Rön (21. november 2013)

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön er meget identisk med det danske Forbrugerrådet Tænk. Her har man testet 16 barbermaskiner, og ikke overraskende placerer Braun og Philips sig på alle toppladserne.

Braun 5030S ender på førstepladsen, men også Philips RQ1175, Philips RQ1250 og Braun CT4-S får gode bedømmelser.

I testen har man vurderet hver enkelt barbermaskine ud fra resultatet af barberingen, maskinens skånsomhed overfor huden og brugervenlighed i forhold til anvendelse og rengøring.

Testen kan læses hos Råd & Rön mod betaling af et engangsbeløb eller ved oprettelse af betalt abonnement.

Forbrugerrådet Tænk (14. oktober 2013)

(Testen er desværre ikke tilgængelig længere.)

Tænk har afprøvet og vurderet 18 barbermaskiner af et testpanel bestående af 24 deltagere. Ligesom hos Råd & Rön er der blevet lagt vægt på selve barberingen, hudkomforten og selvfølgelig brugervenligheden, ligesom der er vurderet vandsikkerhed på de modeller der markedsføres som vandtætte.

Tænk har desuden udsat alle barbermaskinerne for en holdbarhedstest, hvor de er blevet udsat for både fald og slag, ligesom de har testen trimmeren ved at folde den ind og ud 1.000 gange i alt. Batteriet er desuden blevet målt på standbyfunktion og på brug.

Hele 7 barbermaskiner ud af 18 får titlen som “bedst i test”, og vi har i denne artikel fremhævet de allerbedste af disse. Det er henholdsvis Braun og Philips der dominerer toppen af skemaet, hvor Braun 5030S og Philips RQ1250 især gør sig positivt bemærket i top 3.

Du kan læse hele testen hos Tænk, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

DinSide.no (3. oktober 2012)

Hos det norske forbrugermagasin DinSide har man lavet en “duel” mellem en Braun 5050CC og en Philips RQ1250 barbermaskine.

Braun 5050CC vinder testen, hvor der vurderes på brugervenlighed og resultat af barberingen, ligesom du får et godt indblik i det medfølgende udstyr og deres vurdering af dette.

Du kan læse den lille test hos DinSide.no gratis.

Göteborgs-Posten (12. september 2013)

Göteborgs-Posten har benyttet sig af Wiseguide for at få testet 8 barbermaskiner, hvor to af barbermaskinerne ligger i den meget dyre ende af prisskalaen. Philips RQ1295 løber med førstepladsen i denne test, men er skarpt efterfulgt af Braun 799CC.

Alle barbermaskinerne er blevet testet efter hvor godt de barberer, og på de vandtætte maskiner er de ligeledes blevet testet under bruseren. Der er desuden blevet vurderet ud fra kvaliteten, kapaciteten, funktioner og designet. Prisen hører også med i den samlede vurdering.

Hele testen kan læses gratis hos Göteborgs-Posten.

IDG.se (11. maj 2011)

8 barbermaskiner er blevet testet af IDG.se, der har haft dem hjemme til test i flere uger. 3 af barbermaskinerne får en “Anbefalet”-label, og lander på en karakter på 8 ud af 10.

I testen er det henholdsvis Philips 1290CC, Philips RQ1250 og Braun 790CC, der løber med de bedste bedømmelser.

Selve testen er foretaget ud fra kriterierne Barberingsresultat, Præstation, Batterilevetid, Ergonomi, Støjniveau, Opladningstid, Pris samt medfølgende tilbehør.

Testen kan læses gratis hos IDG.se

TV2.no (14. december 2009)

TV2.no og deres Testbasen-sektion bragte en artikel om Forbrukerportalens testresultater af 10 forskellige barbermaskiner. Her vinder Braun 790CC igen, skarpt efterfulgt af Philips HS8460.

Alle barbermaskinerne er testet af 30 forskellige personer efter videnskabelige procedurer, og alle maskinerne er testet på både 1- og 3-dages skæg. Desuden er maskinernes komfort og skånsomhed også blevet vurderet. Desuden er evt. medfølgende tilbehør også blevet testet. I testen er priserne ikke en del af den samlede bedømmelse.

Du kan gratis læse et resumé af testen hos TV2.no

Icakuriren (11. november 2009)

8 barbermaskiner i den lavere prisklasse er blevet testet af Icakuriren i 2009. De er alle blevet testet på 4 forskellige testpersoner i alderen 33-63 år. I den samlede bedømmelse er der lagt vægt på selve barberingen, men også brugervenligheden, støjniveauet og barbermaskinernes øvrige funktioner.

I testen bliver Braun 350CC kåret som bedst i test.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar