Et bålfad er et flot, sikkert og fleksibelt alternativ til den traditionelle bålplads, som enten er formet ud af sten eller blot er et hul i jorden. Bålfadet gør det desuden let for børn og barnlige sjæle at lave snobrød, popcorn og skumfiduser over gløderne, da kanterne naturligt kan bruges som støtte for pindene.

I denne artikel har vi samlet 15 af de flotteste bålfade i butikkerne netop nu, så du kan få et flot nyt bålsted i haven.

House Doctor bålfad er flot til den rustikke bålplads

Baalfad-House-Doctor
House Doctor bålfadet er rustikt og flot i den moderne have.
Forhandler: Unoliving

Utroligt smukt bålfad fra danske House Doctor med aftagelig skål, så aske og andre rester nemt kan tømmes ud. Bålstedet har en smuk ujævn overflade, hvilket er en del af designet, ligesom det med tiden vil få en smuk patinering i form af overfladerust. Du kan med fordel børste rusten af med en stålbørste, og efterfølgende opbevare den under halvtag, hvis du gerne vil begrænse overfladerusten.

De tre slanke ben på stativet løfter desuden bålfadet højt op over underlaget, hvilket betyder at du kan have dette bålsted stående på terrassebrædderne uden de tager skade, ligesom du kan have det stående tæt ved dine havemøbler, hvor man kan nyde varmen fra den levende ild.

Vi anbefaler dette bålfad til dig der elsker rustikt dansk design, og som gerne vil benytte det flere steder i haven.

 • Materiale: Jern
 • H 62 cm, diameter 55 cm

Pris: 2.499,00,- inkl. fragt hos Unoliving

Eva Solo FireGlobe er et smukt bålsted i unikt design

Eva-Solo-FireGlobe-Baalfad
Eva Solo FireGlobe er et unikt kuppelformet bålfad i matsort støbejern, der sikrer varme og hygge på den moderne terrasse.

Forhandler: Stormagasinet

Du har sandsynligvis stiftet bekendskab med danske Eva Solo allerede, men vidste du at de også lave bålfade?

FireGlobe er et smukt kuppelformet bålfad, hvor kuplen er skråtstillet på de tre stålben. Det unikke design giver en god afskærmning fra vinden, og så er det muligt at flytte rundt på det ved hjælp af håndtaget i toppen. Den kan med fordel placeres i et hjørne, hvor varmen vil stråle mod alle, der sidder foran.

Selve bålfadet er lavet i matsort støbejern, og det måler 64 centimeter i diameter og 75 centimeter i højden. Der medfølger desuden en rist, som giver ventilation og optimal afbrænding.

 • Materiale: Støbejern
 • H 75 cm, diameter 64 cm

Pris: 2.199,00 inkl. fragt hos Stormagasinet

Firkantet bålsted i sortlakeret metal er kompakt og effektivt

Firkantet-Baalsted
Dette bålsted er firkantet og enkelt i udseendet. Det kan nemt flyttes rundt, og så er det billigt.

Forhandler: Dubuy

Dette firkantede bålsted er perfekt til den lille terrasse, hyggehjørnet eller noget helt tredje.

Det måler 30 x 50 centimeter og er således i en kompakt størrelse, som passer ind alle steder. Det åbne design sikrer god luftgennemstrømning og varmefordeling til alle sider, så alle får glæde af varmen.

Dette bålsted er lavet af metal, som efterfølgende er sortlakeret. Det kan derfor være en god idé at opbevare det indendørs eller i læ for vind og vejr, når det ikke bruges. Det kan dog sagtens tåle at stå ude, men vi vurderer at holdbarheden forringes.

 • Materiale: Metal
 • H50 x B50 x D30 cm

Pris: 799,00,- inkl. fragt hos Dubuy

Lille bålfad i støbejern er let at flytte rundt

Baalfad-Stoebejern-Lille
Dette massive bålfad er udført i støbejern og ser godt ud i haven med sit enkle design.

Forhandler: Huskhaven

Dette lille bålfad i kraftigt støbejern er utrolig populært, både på grund af den lave pris men også på grund af den kompakte størrelse, der passer godt ind i stort set alle haver.

Her får du et bålsted med en diameter på 60 cm, hvilket er en passende størrelse, hvis et par børn skal kunne lave snobrød og en mindre forsamling skal kunne få varmen. Bålfadet har god kapacitet til brænde, og det vil med garanti kunne skabe hygge og smil på læben når der tændes op.

Vi anbefaler dette bålfad til dig der ønsker en mere stationær løsning, og som gerne vil have en lille hyggelig bålplads i haven.

 • Mål: H 21 cm, diameter 60 cm
 • Materiale: Støbejern

Pris: 975,- inkl. fragt hos Huskhaven

Stort bålfad i støbejern passer til den store familie

Baalfad-Stoebejern-Stort
Dette store bålfad i støbejern har en diameter på hele 78,5 centimeter og giver god varme og plads til hele familien.

Forhandler: Huskhaven

Her er det et stort og flot bålfad med en diameter på hele 78,5 cm, hvilket betyder at selv en stor forsamling kan nyde varmen fra bålet, samtidig med at flere børn kan bage snobrød og riste skumfiduser samtidig.

Bålfadet er fremstillet i kraftigt støbejern og vejer 40 kg, så det er bedst egnet til en stationær position på et hyggeligt bålsted, hvor man gerne vil have ilden væk fra underlaget.

Vi anbefaler dette bålfad til den store og flotte bålplads, hvor der gerne må være plads til både egne børn og nabobørn omkring ilden.

 • Mål: H 28 cm, diameter 78,5 cm
 • Materiale: Støbejern

Pris: 1.895,- inkl. fragt hos Huskhaven

Bålfad med firkantet granitfod til den moderne have

Baalfad-Stoebejern-Firkantet-fod
Det flotte støbejernsfad er monteret på en solid firkantet fod af granit.
Forhandler: Huskhaven

Flot lille bålfad på en flot og solid granitfod. Dette smukke bålsted giver med sine minimalistiske former et flot og hyggeligt udseende i haven, samtidig med at det løftes lidt op fra underlaget.

Den kraftige granitfod betyder desuden, at bålfadet står utrolig solidt plantet i jorden. Med sine 53 kg er dette bålsted bedst egnet til en stationær position i haven.

Vi anbefaler dette bålfad til dig der gerne vil have en flot bålplads i haven i mange år frem. Materialerne er solide, og slides ikke så let op. Det tåler desuden fint at stå ude året rundt.

 • Mål: 50 x 50 x 72 cm
 • Materiale: Støbejern, granit

Pris: 1.695,00,- inkl. fragt hos Huskhaven

Bålfad med rund granitfod til den tidløse indretning

Baalfad-Rundt-Rund-Fod
Det runde bålfad med solid fod i granit er både flot og tidløst i designet.
Forhandler: Huskhaven

Her et lille hyggeligt bålfad med en smuk rund granitfod. Vægten på 35 kg og diameter på 39 cm gør dette bålfad velegnet som bålsted på terrassen, hvor det fint kan stå i midten af et par lounge havemøbler, så man kan kickstarte en hyggelig aften på terrassen i flammernes skær.

Ungerne vil også fint kunne bage snobrød over gløderne, men pladsen vil muligvis blive trang over varmen, hvis der er mere end 2 børn om bålstedet. Her kan en af de ovenstående bålfade med en lidt større diameter anbefalet i stedet.

 • Materiale: Støbejern, granit

Pris: 1.445,00,- inkl. fragt hos Huskhaven

Bålfad med høj terrazzofod er et solidt samlingspunkt

Baalfad-Rundt-Terrazzo-fod
Flot bålfad på høj terrazzofod gør det nemt at bage snobrød og riste skumfiduser for hele familien.
Forhandler: Huskhaven

Utrolig smukt bålsted, der består af et bålfad på ca. 50 cm i diameter og en kraftig og flot udformet terrazzofod på 64 x 64 cm. Bålfadet er på grund af denne fod løftet 46,5 cm op over underlaget, hvilket betyder at dette bålfad sagtens kan benyttes på terrassen og andre steder, hvor det er vigtigt at underlaget ikke må varmes op.

Det smukke bålfad er bedst egnet til en stationær position i haven, da vægten er helt oppe på 89,1 kg. Det betyder dog også, at dette bålsted er utrolig solidt.

Vi anbefaler dette bålfad til familien der ønsker en smuk løsning, med en nærmest skulpturel terrazzofod under fadet.

 • Materiale: Støbejern, terrazzo
 • Mål: H 46,5 cm, diameter 68 cm

Pris: 1.495,00,- inkl. fragt hos Huskhaven

Weber Fireplace bålfad er transportabelt og smart

Baalfad-Weber-Fireplace
Weber Fireplace er et smart og mobilt bålfad med låg, som nemt kan pakkes sammen når det ikke bruges.
Forhandler: 10-4 Byggemarked

Weber Fireplace er et bålfad med en lang række smarte detaljer og finesser. Dette bålfad er velegnet til dig der ønsker en transportabel løsning, eksempelvis hvis du ønsker at lave bål på en strand eller andre offentlige områder.

Låget kan sættes ud i lågholderen i den ene side, så det skærmer af for vinden.

Vi anbefaler dette bålfad til dig der ønsker en flot, holdbar og transportabel bålplads. Det er en god idé at opbevare Weber Fireplace i læ når det ikke bruges, da det ved kraftige vindstød kan risikere at vælte.

 • Materiale: Sortemaljeret stål, aluminium
 • Inkl. låg og lågholder
 • Samles med blot én skrue
 • 10 års garanti på bund og låg

Pris: 1.148,00,- inkl. fragt hos 10-4 Byggemarked

Rundt bålfad med gnistfanger og grillrist

Baalfad-Med-Gnistfang
Det runde bålfad leveres med en stor tilbehørspakke, som omfatter grillrist og gnistfang. Et godt køb til hele familien.

Forhandler: Husoghaveliv

Dette bålfad er både praktisk og smart, da det både kan bruges som bålsted eller grill.

Det runde bålfad står på et sammenklappeligt stativ bestående af 3 ben, der nemt kan foldes sammen når det ikke bruges. I pakken medfølger desuden en grillrist hvis du vil grille, og så medfølger der også et gnistfang du kan lægge over flammerne hvis brændet “sprutter” eller du bare gerne vil være sikker på at der ikke blæser gnister ud af bålfadet når i er gået ind.

Bålfadet er lavet i sortlakeret stål, og grillarealet måler 55 centimeter i diameter. Det er et godt køb til familien, hvor både børn, voksne og barnlige sjæle får glade af det.

 • Materiale: Stål
 • Diameter: 76 cm
 • Mål – stativ: Ø81 x H73 cm

Pris: 659,- hos Husoghaveliv

Bon-fire bålfad i stål er billigt og let

Baalfad-Bonfire-Staalfad
Bonfire bålfadet i stål er simpelt og meget funktionelt. Med tiden vil stålet ruste i overfladen, hvilket giver en pæn kulør.
Forhandler: Coop

Her et dejligt simpelt bålfad fra Bon-fire, som er let at gemme væk når det ikke bruges. Det er fremstillet af stål, og velegnet til det lille hyggelige bålsted, hvor bålfadet vil sprede hygge omkring sig.

Når det har stået ude i noget tid, vil farven ændres, og bålfadet vil få en smuk overfladepatinering, som er en del af designet.

Vi anbefaler dette bålfad til dig der nyder at tænde op i et lille bål i forbindelse med udendørs hygge, og hvis der eventuelt skal bages snobrød eller ristes skumfiduser imens. Bålfadet er desuden nemt at transportere.

 • Materiale: Stål
 • Diameter: 70 cm

Pris: 438,00,- inkl. fragt hos Coop

Trip Trap Helios bålfad er let at transportere

Baalfad-Trip-Trap-Helios
Trip Trap Helios har håndtag i siderne, så det nemt kan flyttes rundt i haven hvor det ønskes.

Forhandler: TrendyLiving

Endnu et Trip Trap bålfad, som denne gang er fremstillet af støbejern. Det specielle ved netop dette bålfad, er den smarte anordning i midten, som leder overskydende aske væk, og sikrer god cirkulation af luft om brændet, hvilket hjælper til afgivelse af mere varme.

Bålfadet er ideelt som transportabelt bålsted, da det er udstyret med to huller, der kan benyttes som håndtag. Dermed bliver det nemt og praktisk at flytte rundt på.

Vi anbefaler ligeledes dette flotte Trip Trap bålfad til dig der elsker tidløst dansk design, og som ønsker en solid og holdbar bålplads.

 • Materiale: Støbejern
 • Mål: H 19 cm, diameter 58 cm

Pris: 1.995,- inkl. fragt hos TrendyLiving

Komplet Bon-fire sæt er perfekt til udendørs madlavning

Baalfad-Bonfire-Saet
Bonfire bålsættet er et komplet sæt med bålfad, grillrist, pande og gryde. Det er perfekt til eksempelvis camping.
Forhandler: Coop

Her et komplet og transportabelt sæt til familien, der elsker at være ude i det fri. Du får udover bålfadet en tre-fod, som kan klappes sammen, en grillrist, en halvpande og en stor 6-liters gryde.

Med dette sæt kan der laves store mængder mad over bålet, og det er perfekt egnet til familien der elsker rustik madlavning. Grillristen og gryden kan justeres i højden ved hjælp af stærke kæder, og halvpanden kan enten bruges på grillristen eller fjernes så man har et større areal at grille på.

Vi anbefaler dette bålfad med tilbehør til dig der elsker at være ude, og som gerne tilbereder mad over levende ild året rundt.

 • Materiale: Bålfad i stål
 • Mål: H 140 cm, diameter 68 cm
 • Inkl. 3-ben, halvpande, 6-liters gryde, grillrist

Pris: 1.599,00,- inkl. fragt hos Coop

Dancook 9000 bålfad i rustfrit stål har grillrist

Dancook-9000-baalfad
Dancook 9000 er en kombination af grill og bålfad. Når madlavningen er overstået, kan risten løftes af og der kan laves bål.

Forhandler: XL-Byg

Her får du en kombination mellem bålsted og grill. Det flotte bålfad fra Dancook kommer nemlig med en grillrist, der kan af- og påmonteres med et smart håndtag, så du ikke risikerer at brænde fingrene.

Dette bålfad er supersmart og tjener ikke blot én men to funktioner, så det nu er 100% muligt at benytte sin bålsted til både madlavning, hygge og varme på samme tid.

Den høje fod løfter desuden bålfadet højt op over underlaget, hvilket betyder at du kan tage det med op på terrassebrædderne uden at skade dem.

Vi anbefaler dette kombinerede bålfad og grill til dig der gerne vil have god værdi for pengene, og som nyder at tilberede maden udendørs over levende ild.

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Inkl. grillrist og håndtag

Pris: 999,95,- inkl. fragt hos XL-Byg

Dangrill bålfad med rist er flot og multifunktionelt

Dangrill-Baalfad
Dangrill bålfadet er fremstillet i støbejern, og der medfølger en 47 cm grillrist.

Forhandler: Gaver & Brugskunst

Det flotte Dangrill bålfad har en diameter på 55 centimeter og er fremstillet i 4 milimeter støbejern, som med tiden vil få en fin overflade patinering.

Bålfadet er til dig der kigger efter et billigt støbejernsfad, som også kan bruges til at grille på. Der medfølger nemlig en rist med en diameter på 47 centimeter, hvilket i de fleste familiers tilfælde er nok til at klare både bøffer, pølser og flutes.

Selve fadet er i koksgrå. Det står i en sort trefod, og hele bålfadet vejer 5,3 kg.

 • Materiale: Koksgrå støbejern
 • Der medfølger en ø47 cm grillrist

Pris: 572,50,- inkl. fragt hos Gaver & Brugskunst

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer, med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

1 kommentar

Skriv en kommentar