Altankasser er uundværlige når det er småt med pladsen og du gerne vil skabe et hyggeligt miljø på din altan. De fås i mange former, materialer og farver, så det er næsten kun fantasien der sætter grænser. De mest populære altankasser er lavet af plastik og hænges på altanens gelænder, men du kan faktisk også få altankasser som monteres ovenpå gelænderet.

Vi har besøgt en række netbutikker og samlet 12 flotte altankasser i plast, træ og metal herunder:

Altankasser i pileflet er billige og rustikke

Pileflet-Altankasse
Altankurven i pileflet er rustik og charmerende, og den lille størrelse gør den velegnet til den lille altan.

Disse altankasser er fremstillet af pileflet og ikke én af dem ligner hinanden. De har hver deres små forskelle og tager sig flot ud på den rustikt og naturligt indrettede altan. Den er foret med plast, og du kan derfor enten fylde pottemuld direkte i kassen eller sætte et par potter ved siden af hinanden.

Altankassen måler 44 centimeter og har en højde på 16 centimeter. Den er derfor af mindre størrelse, hvorfor den passer godt til både en større eller mindre altan. Den er konstrueret med et metalskelet og der er indbygget beslag i designet, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at plante.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 44 cm – Højde 17 cm
 • Hvidvasket pileflet med metalskelet
 • Foret med plast

Se pris på altankasse i pileflet hos Sille & Sylvester

Barcelona altankasse med holder fås i flere farver

Barcelona-Altankasser
Barcelona altankassen fås i flere friske farver, har et funktionelt design og leveres i et komplet sæt med underbakke og metalholder.

Altankasserne i Barcelona-serien er designet af tyske Elho, der gør en dyd ud af at have en så bæredygtig produktion som muligt. Således er flere af deres produkter fremstillet af genbrugsplast, så miljøet belastes mindst muligt.

Barcelona-altankasserne leveres som et komplet sæt med en 50 meter bred altankasse, underbakke og en stærk metalholder. Den er derfor lige til at sætte op, og du kan nemt montere den på flere typer altaner. Du kan få denne altankasse i flere friske farver – blandt andet cherry, lime eller soft blue.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 50 cm – Højde 17 cm
 • Altankasse i valgfri farve inkl. beslag
 • Underbakke

Se pris og farver på Barcelona altankasserne hos Sille & Sylvester

Corsica altankasser monteres ovenpå gelænderet

Corsica-Altankasse
Corsica altankasserne har et specielt beslag, som monteres oven på selve gelænderet. Således ser kassen pæn ud fra alle sider.

Disse smarte altankasser er til dig der ønsker en løsning, som er mere integreret i altanen end andre. Det ses ved den måde som altankassen monteres på, da den simpelthen sættes ned over gelænderet og fastspændes omkring altanstængerne. Det sætter nogle enkelte krav til din altan, som skal være af typen med altanstænger som på billedet, men derudover passer Corsica altankasserne til stort set alle altaner. Fordelen ved denne type altankasse er at den er lige pæn fra begge sider. Du slipper derved for at se på beslagene når du står i haven.

Denne altankasse måler 60 centimeter i bredden, og grundet udformningen er der god plads til flere slags blomster i hver kasse. Måden hvorpå altankassen fastspændes og tilpasses din altan, er ved at den vippes ned over gelænderet. Herefter spænder du det lille beslag i bunden af kassen, og så sidder den fast. Altankassen fås i flere farver hos Sille & Sylvester. For en sikkerheds skyld er der selvfølgelig indbygget en overløbsventil, så regnvand ikke hober sig op i bunden.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 60 cm
 • Altankasse til montering oven på altanen
 • Indbygget overløbsventil

Se pris og farver på Corsica altankasserne hos Sille & Sylvester

Corsica altanpotte – det lille runde alternativ til altankassen

Corsica-Altanpotte
Corsica altanpotten er unik i udseendet, og minder om små flotte blomsterpotter.

Til dig der ønsker små dekorative potter i stedet for altankasser, har Elho udtænkt en rigtig fin løsning. Altankassen fra deres Corsica-serie fås også i en rund serie, hvor der er tale om en potte og ikke en kasse. Den er nemlig helt rund, men spændes fast over gelænderet på nøjagtigt samme måde som altankassen.

Potterne har en god diameter på 30 centimeter, så der er rigeligt med plads til at dyrke flotte blomster. Og med mulighed for at vælge mellem flere forskellige farver, kan du sammensætte flere forskellige og få et flot farvespil. Som med andre altankasser og –potter fra tyske Elho, er også disse delvist fremstillet af genbrugsplast.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Diameter 30 cm
 • Altankasse til montering oven på altanen
 • Indbygget overløbsventil

Se pris og farver på Corsica altanpotterne hos Sille & Sylvester

Cilindro All In 1 altankasse er rund og fås i sæt med beslag og underbakke

Cilindro-All-In-1-Altankasser
Altanpotterne i Elhos Cilindro serie er runde og passer både til plantevæggen, rækværket eller altanens gelænder.

Denne smukke runde altankasse indgår i tyske Elhos Cilindro-serie, som primært består af mere simple altankasser til alle typer af altaner. Det er denne altankasse et rigtig godt eksempel på, da det simple og runde design passer godt ind i enhver type bolig.

Cilindro All In 1 altankurven har en diameter på 21 centimeter, så du kan sagtens have flere hængende uafhængigt af hinanden. Og med en god kapacitet på 2,5 liter er du sikker på at der kan fyldes nok plantemuld i, så blomsterne nok skal trives. Den leveres i et komplet sæt med både beslag, underbakke og potte.

Cilindro All In 1 er et godt alternativ til de traditionelle altankasser, da det her er muligt at plante én stor plante efter eget valg. Potten er desuden dybere og bredere, hvilket giver mere plads omkring planten.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Diameter 21 cm
 • Lille rund altankasse
 • Komplet sæt med beslag og underbakke

Se pris på Green Basics altankasserne hos Sille & Sylvester.

Lively Balcony altankasser er farverige og billige

Lively-Balcony-Altankasser
Lively Balcony er klassiske altankasser i friske farver. De er billige og der kan købes forskelligt ekstra tilbehør. Eksempelvis den dertil indrettede kurv og et selvvandingssystem.

Disse simple og flotte altankasser er billige og fås i mange forskellige farver. Du kan derfor sammensætte nøjagtigt de farver, som du synes passer ind på din altan. Denne altankasse er således velegnet til dig der ønsker farver og liv, og gerne vil bryde de normale sort/hvide nuancer. Der er selvfølgelig indbyggede overløbsventiler, så dine planter ikke lider overlast ved kraftige regnskyl.

Lively Balcony altankasserne måler 65 centimeter og så er de 18 centimeter høje. Det giver god plads til dine blomster og planter, så de kan trives i dine nye altankasser. Til Lively Balcony kan der desuden tilkøbes en flot sort metalkurv (kan ses på billedet), som kassen kan monteres i. Metalkurven har universalophæng, som passer til stort set alle altaner (med gelænder på mellem 4 og 11,5 centimeter).

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 65 cm – Højde 18 cm
 • Billig altankasse i mange valgfri farver
 • Indbyggede overløbsventiler

Se pris og farver på Lively Balcony altankasserne hos Sille & Sylvester

B-Green altankasse i zink med altanholder

B-Green-Altankasse-Zink
Denne flotte altankasse er lavet i zink og leveres med en passende sort metalholder. Den fremstår rustik med en let patina-

B-Green er en dansk forhandler af naturligt patinerede krukker og altankasser, som passer godt ind i den nordiske indretning med rå materialer i høj kvalitet.

Denne altankasse er lavet i zink og har en bredde på 60 centimeter. Den fås også i en lidt mindre model på 50 centimeter, og så fås den også i en rustik brun variant.

Til zink-kassen medfølger desuden en sort metalholder, som passer til rækværket eller altanens gelænder. Selve kassen måler 18 centimeter i højden, så der er god plads til dine planter.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 60 cm – Højde 18 cm
 • Altankasse i zink
 • Inkl. sort metalholder

Se pris på B-Green altankasse i zink hos Sille & Sylvester

B-Green altankasse i metaltråd er perfekt til krydderurter

B-Green-Altankasse-Metaltraad
Denne altankasse er lavet af B-Green. Den er konstrueret af metaltråde, som er flettet ind imellem hinanden for at give en bærende konstruktion.

Denne flotte altankasse er lavet i metaltråd og fremstår ligeledes rustik med en naturlig patina. Det er en ideel altankasse til dyrkning af krydderurter, og grundet dens lette design kan den placeres på flere forskellige steder. Monter den eksempelvis i køkkenet så du altid har urterne indenfor rækkevidde, eller hæng den over altanen med dine yndlingsblomster for at skabe en hyggelig atmosfære.

Altankassen måler 50 centimeter i bredden og 19 centimeter i højden, hvilket gør den velegnet til 3-4 små potter eller krukker med dine yndlingsurter eller -blomster.

Idéen med denne altankasse er at den med tiden vil få en flot patina, hvilket er en naturlig del af designet. Den passer derfor rigtig godt ind i den nordiske indretning, hvor der søges en rustik atmosfære med møbler i høj kvalitet.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 50 cm – Højde 19 cm
 • Altankasse i metaltråd
 • Velegnet til krydderurter

Se pris altankasse i metaltråd hos Sille & Sylvester

Straps til ophæng af altankasser passer til alle størrelser

Straps-Til-Ophaeng-Af-Altankasser
Disse straps har en metalbøjle i toppen, som gør dem velegnede til ophængning af kasser inde eller ude.

Som et godt alternativ til de klassiske altankasser kan du købe disse sorte straps, som du kan bruge til ophængning af en kasse du selv vælger. På den måde kan du skabe et helt unikt miljø inde eller ude, da du ikke behøver begrænse dig til udvalget af dedikerede altankasser med holdere.

Hver line måler 95 centimeter og kan spændes ind efter størrelsen på kassen, som du ønsker at hænge op. Udover at bruge dem til altankasser, kan du også bruge dem til ophængning af forskellige redskaber i værkstedet eller andre steder i hjemmet. De indbyggede kroge gør at de kan hænge op over mange forskellige gelændere.

Kort om disse straps:

 • Mål: Længde på 95 cm
 • Smart alternativ til klassiske altankasser
 • Kan bruges til alle typer kasser

Se pris på straps til altankasser hos Boxdelux

Speedtsberg altankasser i metal er små og elegante

Speedtsberg-Altankasser-Zink
Den flotte Speedtsberg altankasse fås i flere farver og har aftagelige holdere. Den måler 38 centimeter i bredden og passer perfekt til den lille altan.

Speedtsberg er en dansk virksomhed med fokus på moderne interiør i skandinavisk stil. De fører et bredt udvalg af rustikke indretningsartikler til brug inde og ude, hvilket de har gjort siden 2007 da Susanne Speedtsberg grundlagde virksomheden.

Denne lille altankasse er lavet i lakeret metal og fås i flere forskellige farver – eksempelvis mørkegrå, olivengrøn eller i ulakeret zink.

Altankassen har en bredde på kun 38 centimeter, hvilket gør den velegnet til brug på den lille altan, terrasse eller sågar i køkkenet til krydderurterne. Du kan nemlig af- og påmontere beslagene efter behov, så kassen både kan stå og hænge.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 38 cm – Højde 15 cm
 • Lille altankasse i flere farver
 • Aftagelige metalholdere

Se pris og farver på Speedtsberg altankasserne hos Boxdelux

Base212 altankasse i kobberlook er god til potteplanter

Base212-Altankasse
Base212 altankassen har et flot kobberlook og passer til 3-4 blomsterkrukker.

Denne populære altankasse fra Base212 er designet af Mette Hagedorn og har i perioder været udsolgt grundet stor efterspørgsel. Flere butikker er dog begyndt at lagerføre denne altankasse, blandt andet Fenomen som vi henviser til herunder.

Base212 altankassen er designet som en flot trådkasse med beslag, så den er lige til at hænge på altanen. Den er relativt lille med en bredde på 40 centimeter, og du kan derfor med fordel hænge flere af dem ved siden af hinanden. Planterne skal stå i deres egne potter i denne altantrådkasse, hvilket gør det nemt at plante om og holde ved lige.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: 40 x 15 cm
 • Kobberfinish
 • Design af Mette Hagedorn

Se pris på Base212 altankassen hos Fenomen

Altankasse i smedejern er elegant og klassisk

Altankasse-Smedejern
Denne store altankasse er udført i smedejern, og er både slagfast og elegant.

Denne robuste altankasse i smedejern er galvaniseret med en sort slagfast lakering, og måler hele 100 centimeter i totallængde. Indsatsen er lavet af hvid plast, og har en bredde på 90 centimeter. Der er altså rigtig god plads til at dyrke netop de blomster du ønsker dig her.

Altankassen er med sit utroligt elegante design meget velegnet til den klassisk indrettede bolig, hvor der sættes stor pris på elegant og antik indretning. Og da bredden er på hele 100 centimeter, så kan du nøjes med en enkelt eller to af disse altankasser, og så har du plads til 10-12 forskellige små blomster eller planter.

Kort om denne altankasse:

 • Mål: Bredde 100 cm – Indsats 90 cm
 • Smedejern galvaniseret med sort lakering
 • Lakering er slagfast for bedre holdbarhed

Se pris på altankasse i smedejern  hos Gaver & Brugskunst

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer, med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar